I
Inspektorka91
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam serdecznie, mam pytanie co mogłabym zrobić aby ponieść jak najmniejsze koszty związane z zadłużeniem u firmy które powstało z nie rozliczonych faktury i zerwaniem umowy z firmą która dostarcza usługi telekomunikacji. Opowiem w skrócie swoją historię. W 2012 roku jako młoda osoba nie zdając sobie zabardzo z powagi sytuacji podpisałam umowę na dostarczenie internetu i tv ojciec miał za wszystko płacić niestety chwilę po tym zmarł, zostałam z tym sama jako już sierota zupełna... potracilam się i nie zapłaciłam dwóch faktur po czym firma zerwała że mną umowę w trybie natychmiastowym, kurier zgłosił się po sprzęt wówczas wtedy od nich dzierzawiony. Zaraz po tym musiałam się wyprowadzić z powodu eksmisji z mieszkania po zmarłym ojcu. Nie przyjęłam spadku. Zupełnie straciłam głowę i zapomniałam o tych rachunkach za ta tv i internet. Nie otrzymywałam żadnej korespondencji gdyż już tam nie mieszkałam. Teraz będąc już osoba w pełni świadoma prowadząca normalne życie z założona rodzina. Otrzymuje informacje od firmy Kruk że istnieje dług wobec tej firmy na kwotę prawie 8 tysięcy złotych. Jest to. Dla mnie bardzo wielka suma i zabardzo nie wiem od czego mam zacząc narazie firma wyslala.mi fakturę gdzie była kwota za te dwie faktury na kwotę 119zl i dodatkowo 300 za nie oddanie sprzętu ale. Przecież sprzęt oddałam jak i prawie 4600 zł jakąś nota obciążeniowa. Za co tak wielka suma? Nie mam z czego tego spłacic. Dodatkowo firma windykacyjna dodała koszty związane z latami odsetek i prowadzenia czynnosci. Zupełnie się pogubilam czy jest jakas szansa aby zmniejszyć ten dług.? Co. Mogę zrobić? Bardzo proszę o informację. Pozdrawiam