N
norbertnie
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, proszę o informację co robic. Ponieważ mam problem z firmą KRUK. W 12.12.2002 została wydana mi karta kredytowa i w skrócie nie została spłacona w całości. Bank w 27.01.2005 roku wystąpił do sądu w sprawie egzekucji należnego długu. Komornik umorzył postępowanie w 22-12-2005 i od tego dnia zaczął się koszmar związany z firmą KRUK. Ponieważ dług został sprzedany i regularnie dostawałem listy, telefony a nawet straszyli detektywem oraz przyjeżdżali do domu niby polubownie załątwic sprawę. Oczywiście zbierałem od tamtej pory całą dokumentację, jaką firma KRUK przesyłała mi drogą pocztową i wszystkie powyższe czynności związane z regularnym nękaniem jestem wstanie udowodni. Zdecydowałem się przekazac sprawę dalej z powodu, że w dniu dzisiejszym tj. 22-11-2011 otrzymałem pismo listem poleconym z Sądu Rejonowego Lublin - Zachód w Lublinie z dokumentami w postaci Odpisu Pozwu z dnia 19-09-2011 oraz Nakazu Zapłaty z dnia 09-11-2011.
Moje pytania brzmią czy sąd faktycznie mógł wysłac takie pismo bez żadnego stempla.
Czy pomimo umorzenia przez komornika można egzekwował należne płatności.
Czy istnieje szansa zaprzestania egzekucji i wystąpienie na drogę sądową o nękanie i bezprawne próby wyegzekwowania przez firmę KRUK.
Czy te istnieje szansa na to, żeby klauzule wykonywalności przesunąc w czasie.
Proszę o POMOC.
Moje pytania brzmią czy sąd faktycznie mógł wysłac takie pismo bez żadnego stempla.
Czy pomimo umorzenia przez komornika można egzekwował należne płatności.
Czy istnieje szansa zaprzestania egzekucji i wystąpienie na drogę sądową o nękanie i bezprawne próby wyegzekwowania przez firmę KRUK.
Czy te istnieje szansa na to, żeby klauzule wykonywalności przesunąc w czasie.
Proszę o POMOC.