Problem z gwarancją w Play

• Autor wątku Autor wątku Zuzkaa90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zuzkaa90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam.
Mam problem z gwarancją w Play. Zakupiłam nokię lumię z półtoraroczną gwarancją w w/w sieci od pierwszej właścicielki. Telefon się zepsuł (zwiesił się, dotyk przestał działać i zaczął się mocno nagrzewać!) Oddałam więc go do salonu Play w ramach gwarancji. Został oczywiście przyjęty. Po upływie tygodnia zadzwonił do mnie przedstawiciel sieci i poinformował mnie, że będę musiała zapłacić za usługę 290zł i czy się zgadzam... Oczywiście, że się nie zgodziłam i już trzeci tydzień czekam na swój tel. Co mam z tym fantem zrobić? Oczywiście wiem, że drzeć koty ale jak mam się bronić i dopiąć swego?
Dlaczego wg Play muszę zapłacić za usunięcie usterki w telefonie będącym na gwarancji??

Nie wg Play, tylko pewnie wg serwisu. A dlaczego, to dowiesz się, jak zapytasz skąd ta kwota. Np tego samego przedstawiciela sieci, albo zasięgniesz informacji bezpośrednio u gwaranta.

Moim zdaniem: "serwis stwierdził kontakt telefonu z cieczą, gwarancja anulowana"

Aha. Okey.
Tyle tylko, że tel nie był zalany, a koleś z Play mi powiedział, że nie wie dlaczego tak..

Dodam jeszcze, że po zakupie tego telefonu użytkowałam go przez miesiąc bez problemów.

"Ten koleś" nie musi wiedzieć - on przekazuje informacje od gwaranta.
Zapytaj, co jest napisane w decyzji serwisu.

Powrót