Problem z intrum justitia dług na ten sam adres

• Autor wątku Autor wątku mati555
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mati555

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, moja dziewczyna ma problem z nękaniem przez firmę intrum justitia.
Kilka lat temu moja ciotka wynajęła nam piętro u siebie w domu.
W 2016 dziewczyna założyła firmę na ten adres, i w tym roku zaczęło się nękanie przez firmę intrum justitia.
Co najlepsze ona nie ma żadnego długu, dług miał wujek którego nie widziałem 7 lat. intrum justitia dzwonią i wypytują o wujka którego nikt nie widział od dawna. Wczoraj dziewczyna dostała sms na drugi telefon prywatny z intrum justitia. Rozumiem że pierwszy numer wzięli choćby z strony internetowej firmy. Ale do prywatnego jak się dostali ? To już przegięcie jest.
Dzisiaj próbowałem dodzwonić się do nich i przekazać informacje że kolejne telefony zostaną uznane za uporczywe nękanie i sprawa zgłoszona do prokuratury, ale zostałem zbyty, ponieważ oni chcą rozmawiać z moją dziewczyną. Co dalej można z tym fantem zrobić ?

Ignorować i blokować numery. Nie wasz problem

mati555 napisał:
Ale do prywatnego jak się dostali ?

Prosto , dzwoniąc do -sąsiada , ciotki , wujka , kolegi , koleżanki , do sklepu , a nawet do księdza na parafie potrafią zadzwonić, oczywiście na tel. stacjonarny .
Ktoś chlapnie

Ale nie ma możliwości żeby ktoś z rodziny czy nawet sąsiadów podał 2 numer bo mało kto go ma. Wychodzi na to że pozyskali go od operatora zarówno numer firmowy jak i prywatny był w tej samej sieci.

No nic spróbujemy zablokować numer. Mam nadzieje że nie mają ich wiele.

Nie doceniasz zdolności wywiadowczych tych firm :(

Powrót