M
margie 76
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
Klient zakupił u mnie wagę łazienkową , po otrzymaniu przesyłki stwierdził ,że waga wg niego została niestarannie wykonana. Poinformowałam go o przysługującym prawie zwrotu , przesłałam druk odstąpienia od umowy na odległość. Klient stwierdził ,że ta forma go nie interesuje tylko chce odstąpić z tytułu niezgodności z umową . Taką informacje również przyjęłam i podałam adres do wysyłki . W korespondencji kilkakrotnie zwracałam uwagę aby przesyłkę odesłać na adres podany w mailu , z powodu remontu siedziby firmy i mojego wyjazdu. Kilka dni temu klient zadzwonił ,że paczka jest nieodbierana z poczty . Wysłał na adres firmy a nie na ten, który podałam w mailach. Stwierdził również ,że skoro paczka jest jeszcze nieodebrana a ja nie mam w ręku druku reklamacyjnego to on odstępuje od rozwiązania umowy z tytułu niezgodności tylko skorzysta z odstąpienia od umowy zawartej na odległość bez podawania przyczyny i na maila przysłał wypełniony druk . Problem jest w chwili obecnej taki ,że ja przesyłki odebrać nie mogę . Pracownicy remontujący lokal nie zostali upoważnieni do odbioru kierowanych do mnie przesyłek , wysłałam na pocztę Tatę ale przesyłki mu nie wydali bo nie ma upoważnienia a to na firmę . Klient mnie straszy Państwową Inspekcją Handlową wydzwania ,że paczka jeszcze nie odebrana i on już kontrole wysyła itp. Moje pytanie brzmi czy pomimo prowadzonej , regularnej korespondencji mailowej w , której podałam adres do zwrotu całą wina leży po mojej stronie tak jak twierdzi Klient i ,że utrudniam mu zwrot towaru oraz czy może zmienić formę zwrotu na niezgodność towaru z umową na odstąpienie od umowy . Zaznaczę ,że inni w tym czasie klienci dokonali zwrotu na podany w mailu adres i nie było żadnych kłopotów .