Problem z komornikami

• Autor wątku Autor wątku joshi111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joshi111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, mam problem z komornikami pracownika. Dosłownie pisma przychodzą do mnie jako do pracodawcy kilka razy w miesiącu. Mam dość odpisywania i konieczności wysyłania listem odpowiedzi (wiedzą, że nie ściągną pieniędzy od niego bo pracuje u mnie tylko na 1/4 etatu - co jest zgodne z prawdą i stanem faktycznym).

Miesięcnzie na takie listy wydaje 30-50zł - odpowiedzi za potwierdzeniem odbioru. Czy komornik nie ma prawa mi zwrócić tych pieniędzy, bo sprawa nie dotyczy mnie

Witam, mam problem z komornikami pracownika. Dosłownie pisma przychodzą do mnie jako do pracodawcy kilka razy w miesiącu. Mam dość odpisywania i konieczności wysyłania listem odpowiedzi (wiedzą, że nie ściągną pieniędzy od niego bo pracuje u mnie tylko na 1/4 etatu - co jest zgodne z prawdą i stanem faktycznym).
Nie wiedzą. Zawsze możesz dać pracownikowi podwyżkę albo jakieś nagrody czy dodatki.

Czy komornik nie ma prawa mi zwrócić tych pieniędzy, bo sprawa nie dotyczy mnie.
Zwrócić z jakich środków? Z tych których nie może wyegzekwować od dłużnika bo mu za mało płacisz? Czy może ze swoich prywatnych? Nie wygłupiaj się... :-D

Powrót