Problem z komornikiem

• Autor wątku Autor wątku boniewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boniewa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Doszłam do porozumienia z administracją spłaciłam im bezpośredni zadłużenie , komornik z wynagrodzenia ściągął mi nie wielką kwotę reszę zaległości zapłaciłam bez pośredni w administracji od tej kwoty komornik każe mi zapłacić 15 %. Czy żeczywiście muszę aż lub czy w ogóle tyle płacić ?
Obciążono mnie kosztami eksmisji do której oczywiście nie doszło 10 800zł.Czy muszę za to zapłacić ?Słyszałam że jest jakaś stawka od ilości pomieszczeń ja mam mieszkanie 2 pokojowe 39,5 metra .Jaka to jest stawka nigdzie nie moge tego odszukać?
Bardzo proszę o informacje jeśli ktoś wie

Co oznacza zwrot : "każe zapłacić" ?

Proszę przeszukać forum. Były już podobne wątki.

Bedek, sory za off topa, ale jakie ma według Ciebie znaczenie zaliczanie potrącanych kwot przez komornika na poczet zadłużenia, a jakie na poczet odsetek, skoro według umowy, oczywiście komornik jej nie zna, w pierwszej kolejności następuje zaliczenie spłat na poczet należności ubocznych;

więc czy ostatecznie komornik może "spłacić" dług dokonując niewłaściwych zarachowań?

Jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem aby komornik zaliczył najpierw na należność główną a potem na uboczne :grin:

A o co konkretnie chodzi ?

na a ja się spotkałem, że nie wiem co i jak komornik zaliczał, policzyłem, co on zaliczał i mi nic nie wyszło, jakies magiczne zmiany;p

nic się nie zgadza,jakkolwiek bym liczył;p

no, ale na szczęście mam dokument urzędowy co do wysokości należności, więc troche go oleje;

dwie wpłaty komornik zaliczył i na odsetki i na należność magicznie mnożąc wpłatę przez dwa

Powrót