problem z kredytem konsolidacyjnym

• Autor wątku Autor wątku dhkamilek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dhkamilek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, mój problem polega na tym iż jakiś czas temu wziąłem kredyt konsolidacyjny w banku bph, jak wiadomo mieli spłacić moje zobowiązania jednak jak sie okazało w jednym z banków nie wpłacili wszystkiego (kwota ok 600zł) kredyt był wzięty w marcu br będąc pewnym że kredyt został spłacony oczywiście nic tam nie wpłacałem i jak się okazało do dnia dzisiejszego narosło mi kilka tysięcy zł odsetek.

Teraz moje pytanie, czy bank powinien to uregulować czy zostałem zrobiony w ch*** i muszę teraz to sam spłacać?

Jeżeli bank to w jaki sposób mogę próbować to wyegzekwować

O ile sie nie myle przy kredycie konsolidacyjnym w BPH to Ty podajesz im kwote kredytu, jaka pozostala do splaty w innym banku. BPH ustala z Toba termin, w ktorym przeleje pieniadze i na ten dzien nalezy ustalic wymagalna kwote do splaty w dotychczasowym banku. Wiec nie wiem na jakiej innej podstawie, niz Twojej deklaracji, BPH przelal im srodki?

Przedstawiłem im harmonogram spłaty i błąd banku polegał na tym ze nie naliczyli odsetek za 1 miesiąc ten w którym brałem kredyt i było opóźnienie wg harmonogramu ze względu na to że bph nie było w stanie przesłać w czas gotówki do drugiego banku

Powrót