Problem z kupującym na allegro

• Autor wątku Autor wątku lukasz7167
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do sądu tak, na policję nie. Oni nie zajmują się reklamacjami...

Poza tym ponawiam sugestię: postąp zgodnie z wytycznymi wcześniej podanymi jeśli chcesz "zamortyzować" kłopoty.

117,50. Dla jednych to dużo dla innych to mało.Tylko ta transakcja odbywała sie przez moje konto na allegro, ale ja tych pieniędzy nie dostałam tylko kolega, bo jego była ta rzecz. Juz pozniej sama powiedzialam kupującemu ze oddam mu ze swoich te pieniadze,ale nie chcial slyszec. Powiedzial ze czeka na odpowiedz prawnika po nowym roku. Bede miec powazne problemy na czyjes konto. Bo nikt mi nie uwierzy że to nie moja rzecz i nie ja wysylalam

Witam, jakiś czas temu sprzedałem kamerę sony 2100. Klient zadzwonił przed końcem
licytacji i zaproponował 600 zł bym zmienił cenę to ja kupi. O nic nie pytał. Tylko sam wspomniałem że od ok 2 lat jest nieużywana i pewnie będzie oddać do czyszczenia, przeglądu.
Kamera została sprzedana pieniądze wpłyneły na konto. Towar wysłany. Po kilku
dniach rozpoczęta dyskusja na allegro że kamera ma wady ukryte. Wklejone w
wiadomości różne prawa kupującego. Zaproponował żebym zwrócil 150zł.
i będzie sprawa załatwiona. Tak zrobiłem. Teraz napisał ze są jeszcze kolejne wady i chce wysłać kamerę do serwisu a ja mam zapłacić za serwis. Pisałem że jeśli towar mu nieo dpowiada może ją odesłać a ja zwrócę pieniądze. Jednak nie jest zainteresowany tym rozwiązaniem. Mogę stracić kamerę i pieniądze. To jest stara kamera ok 10 lat. Proszę o pomoc.
pomoc

Powrót