Problem z kupującym na allegro.

• Autor wątku Autor wątku Saphire88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Saphire88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

Moim problemem jest Pan, który zakupił ode mnie pewną rzecz na allegro, ale po kolei. Wystawiłem na allegro radio używane, które jest w 100% sprawne i ktoś je zakupił. Wpłacił pieniążki a ja wysłałem towar. Wczoraj otrzymałem e-maila, że radio doszło tylko nie ma przy nim "kieszeni" dzięki, której radyjko można zamontować, w porządku, nie ma jej ponieważ jak sam kupiłem to radio (już także było używane) to tej kieszeni również nie otrzymałem. Pan, który kupił ode mnie radio zaproponował, żebym mu wysłał pieniążki za koszt zakupu kieszeni albo w innym wypadku będzie zmuszony kupić inne radio. Poniżej wysyłam dokładny tekst aukcji:

"WITAM!

NA TEJ AUKCJI ZNAJDZIECIE PAŃSTWO RADIOODTWARZACZ FIRMY "SONY" MODEL CDX-GT28. RADIO JEST W BARDZO DOBRYM STANIE, PŁYTY CZYTA BEZPROBLEMOWO. SPRZEDAJĘ TYLKO DLATEGO, ŻE KUPIŁEM NOWE RADYJKO WIĘC TO MI SIĘ JUŻ NIE PRZYDA A SZKODA, ŻEBY LEŻAŁO NIEUŻYWANE W SZAFIE.

POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO KUPNA PONIEWAŻ NA PRAWDĘ WARTO. RADIO JEST WARTE SWOJEJ CENY."

Dodam jeszcze, że na zdjęciu widać, że tej "kasety" nie ma, co w takiej sytuacji zrobić? Dodam tylko, że była to aukcja KUP TERAZ i przed zakupem kupujący nie kontaktował się ze mną, nie miał pytań ani nic więcej.

Nic nie robić.

Napisać kupującemu, że w opisie nie było mowy o kieszeni oraz, że na zdjęciu także jej nie było.

A jeżeli będzie chciał odesłać radio? Nawet jeżeli wszystko jest zgodne z opisem aukcji?

Napisz mu, że nie ma podstaw do odesłania/zwrotu.

A jak będzie straszyć Policją/Sądem to życz mu powodzenia.

Powrót