problem z kupujacym na allegro

• Autor wątku Autor wątku skarbekkks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skarbekkks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Sprzedalem komputer na allegro, po zakonczniu aukcji wyslalem maila kupujacem z nr moje konta i kosztach przesylki, dostalem odpwoeidz ze on chce odebrac komputer osobiscie. jedna bylo to niemozliwe gdyz konto na allegro mialem zalozone na adres dziewczyny gdzie nie mieszkam. Napisalem mu to i zaznaczylem ze w opisie nie bylo mozliwosci dbioru osobistego. napisal mi ze wplacil kase ale bez kosztow przesylki bo myslal ze bedzie go mogl odebrac osobiscie. napisalem ze wsrzymuje wysylke do momentu wplycniecia na konto calej kasy lacznie z koszttem wysylki. po wplynieciu calej kasy, w obecnosci mamy zapakowalem komputer i wyslalem go paczka pocztowac. po ilku dniach otrzyamalem maila ze komuter jest wogole niezgodny z opisem i rozni sie z opisem(w opisie bylo zaznaczone ze jest naped ktry czyta plytki cd-r i cd-rw) kupujacy zazadal nagrywarki. napisalem moje zdanie na ten temst ze mam swiadka co wysylalem i nie bylo zaznaczone nagrywarka tylko naped odczytujacy wyzej wymienione plytki.
Kupujacy stwierdzil ze pojdzie na policje, nie przestraszylem sie bo nie mialem czego gdzy go nie oszukalem.
Kilka dni temu zadzwonila do mnie dziewczyna ze przyszlo wezwanie na policje, niestety konto zalozylem na moj pseudnim a nie autentyczne dane, jutro zadzwonie na komisartia w katowicach i powiem ze wszelkie pytania nalezy kierowac do mnie. Kupujacemu nastomiast podalem wszystki moje dane wlacznie z nr konta(zalozone na autentyczne dane) nr telefonu komorkowego(zarejsetrowanego na mnie) nie wiem co mam teraz zrobic, wiem jedno ze nie mam sie czego obawiac gdzy wyslalem towar zgodny z opisem i mam na to swiadkow. Prosze jednak o WASZE zdanie na ten temat!

Dodam jeszcze za tydzien pozniej sprzedalem rowniez komputer i dostalem pozytywa!

Co dokładnie dziewczyna dostała? wezwanie zawiadomienie?

Dokladnie nie wiem, bo to nie przyszło na dziewczyne tylko na moj psedonim na ktory zalozylem konto na allegro. A jak poszła na poczte to panie z okienka powiedzialy ze to z policji!

Jeśli brak nagrywarki jest jedyną wytkniętą niezgodnością, to nie masz się chyba czego obawiać. Przypuszczam ze nabywca narobił sobie nadziei na nagrywarkę, reagując życzeniowo na napis CD-R/CD-RW, bez wdawania sie w szczegóły - to się zdarza. A teraz być może żałuje zakupu i próbuje upierać sie przy swoim. Z opisu wynika, że nie jest to totalny blagier i oszust, który twierdzi że otrzymał coś innego niż wysłałeś - spór dotyczy tylko tego, co (jego zdaniem) powinieneś wysłać.
Dziewczyna zapewne dostała wezwanie w celu złożenia wyjaśnień - normalna procedura. Pójdziesz, przedstawisz swoją wersję i powinno być po sprawie. Bo jeśli piszesz tu prawdę, to w sądzie nie będzie miał wielkich szans.

Powrót