Z
zuzoaxx
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam pewien problem i nie wiem co zrobić. Mój ojciec około 2002/2003 roku założył mi (jakby nie wiem jak to nazwać w sumie, nie mam żadnego pojęcia o tych sprawach) "konto" , "lokatę" na które odkładały sie pieniadze z jego dochodów co miesiąc. Tata mi to ubezpieczył. I teraz tak. Tata zmarł gdy byłam mała. Nie dostawałam żadnej renty po nim, ale miałam to ubezpieczone konto na które odkładaja się pieniądze. Problem w tym że moja matka z ktorą nie mam najlepszego kontaktu mówi mi, że dostane do tego dostęp mając 21 lat. Czyli za 3 lata, bo teraz mam 18. Poprosilam ją więc o te dokumenty, ale ona nie chce mi ich dać bo nie dostanę niby i tak tych pieniedzy. Nie mam pojecia gdzie to było zakładane, czy te pieniadze dalej tam są, cokolwiek. Matka nie chce mi nic powiedziec a wszystkie informacje ktore napisalam wyżej są od niej. Chciałabym uzyskać dostęp do tego konta czy sie czegoś o tym dowiedziec. Jak mogę to zrobic i czy ktos ma pomysł, gdzie w latach 2002/2003 mój tata mógl takie konto założyć? i czemu moja matka twierdzi ze dostęp do pieniedzy bede miala mając lat 21 a nie 18? Proszę o pomoc, nie znam sie na takich sprawach a zostałam z tym sama...