Problem z maturą

• Autor wątku Autor wątku no_no_no
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

no_no_no

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam problem z maturą a raczej z nauczycielem. Od września idę do 4 klasy technikum i chcę podchodzić do matury lecz na mojej drodze stoi nauczycielka od matematyki. Jestem słaba z matmy i od 2 lat chodzę na korepetycje ponieważ miałam w 1 klasie poprawkę u tej nauczycielki ale udało się i zdałam. Jednak mimo to i tak słabo mi idzie z matmy a nauczycielka cały czas mi docinki jakieś robi. Ostatnio mi powiedziała że mam nawet nie próbować podchodzić do matury bo mi wstawi jedynkę i powiedziała żebym się zastanowiła przez wakacje czy warto. Najlepsze jest to że nie tylko ona straszy ale inni nauczyciele też jeżeli chodzi o maturę i uczniowie rezygnują np. miesiąc przed maturą bo inaczej by ni ukończyli szkoły i musieliby jeszcze rok powtarzać. Moja szkoła jet dziwna naprawdę w tym roku z 104 absolwentów podeszło 27 osób do matury właśni z tego powodu. I moje pytanie jest takie... Czy nauczyciel może tak powiedzieć do ucznia że "wybieraj 1 na koniec albo rezygnujesz z matury?":(

Od razu dziękuję za odpowiedź:)

Nie może, można zgłosić takiego nauczyciela do dyrekcji szkoły ewentualnie do kuratorium zgłosić i opisać sytuację. Jednak z drugiej czy to będzie dobre rozwiązanie :) ?

Musiałabym taką sytuację od razu do kuratorium zgłosić w takim razie ponieważ dyrektor nie wchodzi w grę. I myślę że jeżeli będzie dalej tak mówiła to zrobię to. Tak jak pisałam wcześniej, miałam poprawkę z matmy i zdałam ale dla nauczycielki to nie starczyło i całą druga klasę mnie gnębiła ale to dosłownie, była taka sytuacja że nie byłam w szkole tydzień z powodu choroby a był sprawdzian i wstawiła mi 1 za to że nie pisałam więc poprosiłam ją o możliwość poprawy tego a ona że nie... no to nie. Skończyło się na rozmowie rodziców u dyrektora ale on praktycznie nic nie zrobił. W drugiej klasie też ledwo co zdałam. W tym roku minimalnie odpuściła.
Najlepsze jest to że inni też się skarżą na tą nauczycielkę wiec... chyba przerwę milczenie.

Powrót