R
Rafal_84
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 63
Witam, mam pytanie, jakiś czas temu złozyłem reklamacje do neostrady co do rachunku bo był za duzy o drugie tyle. I kiedy czekałem na odpowiedz co do tej reklamacji (a troche to trwało) nastepne rachunki płacone były normalnie przez cały czas czyli około 50zł za tel i około 70zł internet =120zł (Reklamacje złozyłem jakoś we wrzesniu) . w styczniu przyszło pismo ze przepraszają i ze zmniejszą kwote i ze wyslą fakture korygująca i wtedy bedziemy mogli zapłacic normalny rachunek. na ta fakture czekałem około półtora miesiaca i to niebyła faktura tylko informacja ile mamy zapłacic, zadzwoniłem sie zapytać czy przyjdzie faktura czy mam zapłacic sam , powidziano mi ze mam czekać na fakture, wiec czekałem, poczym jakoś w marcu "dopiero w marcu" zauwazylismy ze mamy wyłaczone wychodzace połączenia telefoniczne, a unas w domu wszyscy mają włąsne telefony i rzadko dzwonilismy z domowego tel. tylko do nas dzwonili, i ten telefon był juz zablokowany w pazdzierniku i przez około 6 miesicy mielismy zablokowane połaczenia wychodzące, i ja mam pytanie czy oni mieli prawo: , po piewsze zablokować mi te połaczenia skoro trwało rozpatrywanie reklamacji i wszstkie nastepne rachunki płaciłem normalnie, po drugie czy mieli prawo pobierać opłaty jak za normalne korzystanie z tego telefonu i jak miałem z niego normalnie korzystać skoro miałem zablokowane wychodzące
i po trzecie nawet nie zostałem poinformowany o tym ze telefon zostaje mi zablokowany. Wydaje mi sie ze przy takiej czynności powinienem płacić "jesli już" to tylko za utrzymanie lini około 30zł. Niewiem co mam teraz z tym zrobić, potem juz nawet nie czekałem na ten rachunek i chciałem zapłacic przelewem, ale okazało sie ze wyłaczli mi nawet internet i telefon został całkiem wyłaczony i to sie własnie stało jakoś na poczatku marca i potym zapłaciłem ten rachunek. I po paru godzinach zostało wszystko właczone i myslałem ze juz bedzie koniec z tymi problemami a tu nagle dzisiaj przychodzi rachunek ponad 300zł :< i powiedziano mi ze musze zapłacic za ponowne podłaczenie telefonu i internetu do lini, ponad 130zł za podłaczenie internetu i ponad 50zł za podłaczenie telefonu. I niewiem co ja mam z tym zrobić bo oni to chyba lubią ludzi w wała robić normalnie bo to juz jest normalnie niemozliwe, a najlepsze jest to ze jak sie do nich dzwoni na ta infolinie to kazdy muwi co innego, jedni muwili ze nic niebede musiał płacić a tu tai rachunek przychodzi , i jak tu można im wierzyć
Prosze o pomoc moze ktoś wie co mozna z tym zrobić bo niemam ochoty płacic im tyle pieniedzy za nic. Najchętniej to bym rozwiązał z nimi umowe ale za to tez mi naliczą jakieś pieniadze .
POZDRAWIAM . Czekam na odp.
Prosze o pomoc moze ktoś wie co mozna z tym zrobić bo niemam ochoty płacic im tyle pieniedzy za nic. Najchętniej to bym rozwiązał z nimi umowe ale za to tez mi naliczą jakieś pieniadze .
POZDRAWIAM . Czekam na odp.