Problem z numerem sofi

• Autor wątku Autor wątku dzastafaraj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzastafaraj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, jestem w bardzo dziwnej sytuacji i nie wiem co robic. Otóz 3 dni temu przyjechalam do Holandii do pracy przez agencje. Dzis bylismy wyrobic nr Sofi w urzedzie i jakiez bylo moje zdziwienie gdy powiedziano mi ze ja taki nr juz posiadam...!? Na nazwisko panieńskie i wyrobione w 2014 roku. Sęk w tym ze w 2014 nie bylo mnie w Holandii i nigdy tego nr nie wyrabialam. Bylam w 2011 roku ale tylko na 2 tyg..przez inne biuro, ale uciekłam do Polski po tym okresie bo nie wywiązywali sie z umowy i nr tez nie wyrabiałam. Nie wiem co o tym sądzic? Dzis wyrobili mi nowy nr na zielonej karcie. Czy mam to tak zostawić? Co mogę zrobic? Dzięki za kazdą podpowiedz.

Jeżeli urząd podatkowy twierdzi iż posiadasz już wcześniej wyrobiony sofi nr, to jeden z tych aktualnych sofi nr należy unieważnić. Mam nadzieję, iż urzędnik wydający Ci sofi nr, dokonał tej czynności i jeden z tych sofi nr został unieważniony. Nie można mieć dwóch sofi nr, to tak jakbyś w Polsce miala dwa PESEL nr.

O tym to ja wiem :) ale chodzi mi o to ze ja nigdy nie wyrabialam tego numeru wiec jakim cudem go mialam? ktos sie pode mnie podszył?

Jeżeli byłaś w Holandii, mógł Ci wyrobić sofi nr pracodawca.

Powrót