U
unikattt
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witajcie, mam problem z niemieckim sklepem internetowym. Na początku kwietnia zakupiłem pewien artykuł w legalnie (jak się wydaję bo w Google widnieje czasowo zamknięte) działającym sklepie internetowym. Dostępność tegoż artykułu była od ręki wysyłka 1-3 dni na terenie Niemiec wiadomo do polski zawsze dłużej. Zapłaciłem ,zrobiłem przelew SEPA Czekam dwa tygodnie i nic, wysłałem więc maila z zapytaniem. Po dwóch dniach otrzymałem informację że czekają na dostawę od producenta bo nie mają. Ok czekam dalej po kolejnych prawie dwóch tygodniach piszę znowu ,kolejna wymówka że producent się opóźnia z dostawą.
Namierzyłem więc producenta oświadczył że nie mają problemu i zamówienia realizują na bieżąco. Piszę więc do sklepu że chciałbym zwrot pieniędzy ponieważ wszystko trwa zbyt długo (32 dni od przelewu) podałem numer rachunku i dane. Napisał ok nie ma problemu.
Do dziś nie otrzymałem zwrotu wysłałem trzy maile sprzedawca nie odpisuje.
Poradzie proszę co robić ? Ile czasu w takiej sytuacji niemiecki sprzedawca ma czasu na zwrot pieniędzy?
Namierzyłem więc producenta oświadczył że nie mają problemu i zamówienia realizują na bieżąco. Piszę więc do sklepu że chciałbym zwrot pieniędzy ponieważ wszystko trwa zbyt długo (32 dni od przelewu) podałem numer rachunku i dane. Napisał ok nie ma problemu.
Do dziś nie otrzymałem zwrotu wysłałem trzy maile sprzedawca nie odpisuje.
Poradzie proszę co robić ? Ile czasu w takiej sytuacji niemiecki sprzedawca ma czasu na zwrot pieniędzy?