Problem z otrzymaniem odpisu wyroku sądowego.

• Autor wątku Autor wątku Schmiprz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Schmiprz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry.
W dniu 26 czerwca 2019 roku odbyła się rozprawa w sprawie podwyższenia wysokości alimentów która zakończyła się sądową ugodą. Do dnia dzisiejszego pomimo dwukrotnego osobistego pojawienia się w sekretariacie sądu a także uprzejmie przeprowadzonych rozmów telefonicznych z sekretariatem, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpisu wyroku. 26 lipca, gdy w sekretariacie pojawiłem sie po raz pierwszy zostałem poinformowany iż osoba zajmująca się wysyłaniem wyroków jest na urlopie, także mniej więcej do dwóch tygodni wyrok powinien zostać dostarczony. Po upływie kolejnych 30 dni postanowiłem ponownie grzecznie pojawić się w sekretariacie aby wyjaśnić co się dzieje, iż w dalszym ciągu oczekuję na dostarczenie wyroku. Zostałem poinformowany wówczas, iż wyrok został wysłany za pośrednictwem poczty polskiej. Został podany mi nr nadania przesyłki. Problem w tym że owy nr nadania przesyłki nie istnieje. Zostało to potwierdzone na Poczcie. Próba telefonicznego wyjaśnienia sytuacji, nie przynosi żadnego efektu. Generalnie nie widziałbym problemu aby w dalszym ciągu cierpliwie czekać, ntomiast problem w tym, że zobowiązana do płacenia wyższych alimentów mama dziecka, zaprzestała ich przekazywania. W chwili obecnej nie wiem jak postapić dalej aby otrzymać wyrok w celu podjęcia dalszych działań.
Przepraszam za tak długi wpis. Proszę o stosowną radę jakie moge podjąć jeszcze działania aby otrzymać wyrok ?

Temat złożenia wniosku o odpis wyroku jest mi jak najbardziej znany. Choć jako strona reprezentująca małoletniego powoda nie musiałem tego robić o czym po pierwszej wizycie w sekretriacia zostałem poinformowany.

Skoro wiesz, że jest problem, coś się nie zgadza z numerem nadawczym, to chyba dość logiczne, że należy napisać do sądu, wskazać na te okoliczności (I co je potwierdza), i ponowic wniosek że wskazaniem, że nic nie dostałeś.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Powrót