Problem z Pit 11

• Autor wątku Autor wątku Aguuu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aguuu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam,
W zeszłym roku do końca czerwca pracowałam w jednej firmie.Od 1 lipca do teraz pracuję w innej.Pit 11 firmy nr. 2 zgadza się, jednak nr. 1 nie:/
Chodzi o to, że księgowa wpisała na nim 7 miesięcy pracy zamiast 6.
Wypłata zawsze była na koniec danego miesiąca.Ostatnia została wypłacona 2 lipca i ona uważa, że to ten 7 miesiąc pracy.Tyle tylko, że to była zaległość za czerwiec.W urzędzie skarbowym po przedstawieniu całej sytuacji Pani powiedziała, że nie rozumie skąd jej się wziął ten 7 miesiąc:/ Księgowa jednak nie chce słyszeć o błędzie i nie ma zamiaru zrobić korekty.Biorąc pod uwagę zestawienia miesięczne obliczyłam, że nic w tym picie się nie zgadza.Źle podany jest zarówno przychód, zaliczka, jak i koszty uzyskania.Powinien być jeden stosunek pracy, bo umowy nie były w tym samym czasie, a z jej obliczeń wynika, że powinnam wpisać wiele.Tak czy siak urząd skarbowy cofnie mi Pit, bo będzie źle wypełniony.Kto w tej sytuacji ma rację i jak ewentualnie to załatwić?

Ok, ale na jakiej podstawie 7? I skąd przychód ponad 29tys. skoro był 26tys.? Tzn. ze kwota z czerwca policzona jest 2 razy jako też ten 7 miesiąc czy o co tu chodzi?

Powrót