M
mikalip
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam, sprzedalam mieszkanie ktore nabylam przed koncem 2006 roku - mieszkanie znajdowalo sie w Olsztynie. W terminie 14 dni od sprzedazy zlozylam w urzedzie skarbowym w Olsztynie oswiadczenie o zamiarze wydania calej kwoty ze sprzedazy na cele mieszkaniowe. Wiem , ze ciązy na mnie obowiazek zlozenia pit-23. Nie wiem jednak, kiedy powinnam to zrobic? Niektore zrodla internetowe podaja, ze powinnam zlozyc te deklaracje razem z oswiadczeniem o zamiarze wydania calej kwoty na cele mieszkaniowe. Inne zrodla podaja ze po 2 latach. Jak jest naprawde? Im wiecej czytam, tym mniej wiem...
Inny problem zwiazany z tym podatkiem polega na tym, ze za czesc kwoty kupilam nowe mieszkanie w Łomzy, ale nie jest to jednak cala kwota. Czy moge do tego doliczyc koszty zakupu garazu i urzadzenia mieszkania - jesli tak, to jakie?
Nie wiem takze, czy deklaracje pit-23 powinnam zlozyc w Olsztynie (gdzie sprzedalam mieszkanie), czy w Łomży (gdzie obecnie mieszkam)?
Pozdrawiam
Inny problem zwiazany z tym podatkiem polega na tym, ze za czesc kwoty kupilam nowe mieszkanie w Łomzy, ale nie jest to jednak cala kwota. Czy moge do tego doliczyc koszty zakupu garazu i urzadzenia mieszkania - jesli tak, to jakie?
Nie wiem takze, czy deklaracje pit-23 powinnam zlozyc w Olsztynie (gdzie sprzedalam mieszkanie), czy w Łomży (gdzie obecnie mieszkam)?
Pozdrawiam