problem z play

• Autor wątku Autor wątku beata34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata34

Witam serdecznie mam pytanie odnośnie sieci play..otóż parę lat temu ok 2014r wziełam w play telefon ładowałam określoną kwotę jak było w umowie ale ,zagubiłam karte wiec udałam się do salonu po duplikat..i tenże duplikat doładowałam parę razy..gdyż w miedzy czasie odnalazłam zagubiony numer..i doładowywałam już tylko go.a duplikat nie... została karta spłacona nawet nad płacona wartość wyższa niż powinna być...play się domaga ode mnie spłaty za duplikat ...i teraz dylemat co robić skoro nadpłaciłam sporo ten 1 numer..

Coś delikatnie ujmując nie gra. Ano dlatego iż przy wymianie karty czy duplikacie poprzednia karta sim jest od razu deaktywowana.

Dowgird napisał:
Coś delikatnie ujmując nie gra. Ano dlatego iż przy wymianie karty czy duplikacie poprzednia karta sim jest od razu deaktywowana.

też mi coś nie pasuje..ale jestem zwykłym człowiekiem tylko..tak jak nadmieniłam doładowywałam odnalezioną karte która zablokowana nie była

beata34 napisał:
też mi coś nie pasuje..ale jestem zwykłym człowiekiem tylko..tak jak nadmieniłam doładowywałam odnalezioną karte która zablokowana nie była
A mogłaś dzwonić z tej odnalezionej karty? Duplikaty mają to do siebie że zastępują oryginał, na tym "duplikacie" miałaś stary numer telefonu czy został nadany nowy numer?

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

tak normalnie z niej korzystałam jak pytałam w sieci play cytuje karta jest nawet przepłacona czyli wiecej niż powinno być regulaminowo ..będę to wyjaśniać w play najśmieszniejsze że w biurze obsługi klienta przez tel facet cytuje nie moge reklamacji przyjąc bo nie zna pani hasła abonenta ok podaje pesel też mu nie pasuje nr dowodu wkurzona znalazłam stary dowód i ten też nie pasuje do jasnej anielki coś tu naprawde nie pasuje

W takim razie to nie był żaden duplikat, tylko kolejna aktywacja. Miałaś po prostu dwa numery telefonów i dwa osobne rachunki.
Pracownik zamiast wyrobić duplikat do zaginionej karty, aktywował Ci nowy numer. Pozostaje pytanie czy zrobił to celowo, czy po prostu źle Cie zrozumiał...

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Nie sądzę, aby celowo. Tego się nie da nie zrozumieć. Wzięła po prostu nową aktywację. Bo przecież odnalazła "stary numer".

czyli podsumowując muszę zapłacić karę?a coz tamtą nadpłaconą kartą?czy moge domagać się częsciowo zwrotu?

Kłania się regulamin oferty w jakiej zawarta była umowa ewentualnie kontakt z BOK operatora.

Powrót