Problem z Playem/Plusem

• Autor wątku Autor wątku jacus1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacus1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.

Mam pytanie dotyczące rozwiązania umowy z operatorem telekomunikacyjnym, tj. Playem. Pod koniec Czerwca z zachowaniem 1-miesięcznego okresu wypowiedzenia wypowiedziałem umowę firmie Play jednocześnie składając wniosek o przeniesieniu numeru do Plusa. Mój problem polega na tym, że Play rozwiązał tylko umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych, zaś za kartę internetową nadał naliczał abonament. Dzisiaj się dowiedziałem, że do zapłaty jest ponad 200 zł za okres 3 miesięcy, tj. od Sierpnia do Października. Czy ktoś z Was może miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Jak dla mnie, to jest nieuczciwe, że w salonie Play nawet nie wspomnieli o tym.. Ani słowem...

Pozdrawiam

jacus1 napisał:
Play rozwiązał tylko umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych, zaś za kartę internetową nadał naliczał abonament
Jak rozumiem miałeś dwie umowy ?

Kanas napisał:
Obie wypowiedziałeś ?
To znaczy, poinformowałem w Playu, że chcę wypowiedzieć umowę. Nie pamiętam już teraz, jak oni to rozwiązali.

Nie zrobiłeś tego pisemnie ?
Ewentualnie nie masz żadnego potwierdzenia pisemnego co do złożonego wypowiedzenia ?

Kanas napisał:
Nie zrobiłeś tego pisemnie ?
Ewentualnie nie masz żadnego potwierdzenia pisemnego co do złożonego wypowiedzenia ?
Nie mam, wszystko wyrzuciłem. I to chyba był błąd.

jacus1 napisał:
I to chyba był błąd.
Zgadza się. Zapewne było to tylko wypowiedzenie jednej umowy, druga trwała dalej. Możesz jeszcze skontaktować się z operatorem w celu wyjaśnienia, niestety, raczej będzie trzeba zapłacić.

Kanas napisał:
Zgadza się. Zapewne było to tylko wypowiedzenie jednej umowy, druga trwała dalej. Możesz jeszcze skontaktować się z operatorem w celu wyjaśnienia, niestety, raczej będzie trzeba zapłacić.
Rozumiem, ale czy przypadkiem nie jest to oszustwo/naciąganie? Czy to nie leży w ich obowiązku, aby poinformować o tym, że trzeba było rozwiązać obie umowy? Pytam, bo taka sytuacja nie miała miejsca.

jacus1 napisał:
Rozumiem, ale czy przypadkiem nie jest to oszustwo/naciąganie? Czy to nie leży w ich obowiązku, aby poinformować o tym, że trzeba było rozwiązać obie umowy? Pytam, bo taka sytuacja nie miała miejsca.

1. Nie nie jest to oszustwo. druga karta posiada swoje własne konto dostajesz regulaminy i umowy nie po to aby wyrzucać do kosza ale je przeczytać ze zrozumieniem. ludzki mózg nie przyjmuje do wiadomości niektórych słów dlatego umowy należy spisywać.

2. Nie należy do ich obowiązków mogą ale nie musza maja z tego pieniądze podsumowując jesteś u nich nadal klientem

3. nierozumiem - zaprzeczenie czego?

Powrót