M
Marcinekm87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam serdecznie piszę ponieważ mam problem z naszą kochaną pocztą polską , otóż zamawiam wiele produktów przez internet . Paczki nie dochodzą do mnie tylko listonosz zostawia notorycznie awizo w skrzynce . Przecież ja za to płacę i powinnam otrzymać paczkę do rąk a nie po pracy gonić na pocztę . Najśmieszniejsze jest to że u mnie cały czas ktoś jest w domu więc z odebraniem przesyłki nie ma problemu . Była kiedyś taka sytuacja że moja siostra otworzyła drzwi a tam listonosz stoi i wrecza jej wypisane juz awizo zamiast paczki . Tłumacząc się że nie wziął ponieważ była za ciężka . To mnie naprawdę bardzo zdenerwowało. Poszłam tego samego dnia odebrać paczkę na poczcie . Pani z okienka powiedziała że dopiero po godzinie 19stej mogę odebrać przesyłkę co byłoby logiczne gdyby listonosz miał ją przy sobie i mnie nie zastał ale ONA caly czas była na poczcie ponieważ jej nie zabrał ! Otrzymałam przesyłkę( była bardzo lekka i mała ) Chciałam złożyć ustną skargę na tego listonosza , gdy Pani na poczcie to usłyszła wstała i poszła po tego listonosza , miałam z nim konfronację , która skończyła się na niczym . Oczywiście na poczcie nie uzyskałam danych tego listonosza nikt nie chciał mi ich podać nawet on , zatem nie mam możliwości złożyć skargi przez internet nie posiadając ich. Wczoraj również cały dzień byłam w domu zchodząc do skrzynki wieczorem zauważyłam wypisane awizo na którym jego podpis jest nie czytelny , godzina NIEZASTANIA nikogo w domu nie jest wypisana . Proszę mi powiedzieć co robić , ponieważ nie będe chodzić na pocztę codziennie po paczki które to listonosz powinien przynieść mi do drzwi .Czy oni mają prawo do tego aby tak robić ? Jak uzyskać dane owego listonosza ? Przepraszam za tak chaotyczną wypowiedż . Pozdrawiam .