Problem z pracodawcą i płatnościami basis

• Autor wątku Autor wątku mariusz09051991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariusz09051991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam taki problem. Pracowałem w firmie od lutego do maja na basis. Natomiast wypałaty wplywały 15 kazdego miesiąca. Za luty mialem dostac pieniadze w marcu lecz zadnej wplaty nie bylo, w maju mialem dostac 15 czerwca i również pieniedzy nie widzac a księgowa powiedziała mi ze to jej wina i pieniądze dostane dopiero na nastepny miesiąc, czyli 15 lipca 2 miesiące po terminie. Czy jest mozliwosc otrzymania tej wypłaty z odsetkami. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Teraz odsetki sa tak niskie, ile ty dostaniesz za dwa miesiace tych odsetek przy tak malej kwocie? 2-3 euro? Co ci to da? Niech ci dadza zaliczke (chociaz to niewalisciwe slowo, ale tak to nazwijmy) na pensje z przyszlego miesiace, to ci wiecej pomoze

to moze tak w lutym mialem 18 godzin przy stawce 8 euro na godzine za ktore mi wogole nie wyplacono oraz tak samo za maj. ksiegowa powiedziala ze te godziny za luty dolozyla do marca i kwietnia po tym jak powiedzialm jej po dzisieszym telefonie ze nie dostalem wq za luty zadnych pieniedzy

i czy mozna tak bez konsekwencji prawnych wyplacac pieniadze z opoznieniem max 2 miesiecznym

No niby nie mozna, ale to sprawa cywilna, wiec nikt za ciebie niczego nie wyegzekwuje, a na drugi raz, jak ktos ci nie placi punktualnie na koniec miesiaca, to reaguj od razu a nie czekaj 2 miesiace

Powrót