Problem z pracodawcą w Belgii / wakacyjne/ loonfische

• Autor wątku Autor wątku niescigamsie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niescigamsie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Państwa

Z góry dziękuję za poświęcenie mi czasu.
Mam pewien problem z byłym pracodawcą. Otóż pracowałam u niego przez pół roku w 2011. Mam z nim kontakt na facebooku, pewnego razu napisał mi że ma dla mnie eco checki w wysokości 90 euro, poprosiłam aby mi je wysłał ale powiedział że tego nie zrobi. Napisałam do niego kilkukrotnie żeby wysłał mi na adres w Polsce dokument loonfische oraz wysłał pieniądze wakacyjne, których nie dostałam, a z całą pewnością mi się należą, jest to kwota około 300 euro. Niestety również nie otrzymałam od niego odpowiedzi. W związku z tym, iż chciałabym się rozliczyć z podatku, potrzebuję tego dokumentu. Tu się pojawia pytanie do Was, dordzy forumowicze, co mogę w tym wypadku zrobić ? Czy napisać pismo do byłego pracodawcy ( jest właścicielem hotelu ) ? Czy zgłosić się do jakiegoś urzędu ? Czy być może są firmy na terenie Polski, które odzyskały by dla mnie te pieniądze/ dokumenty ?

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc.

Z pracodawcą na facebooku, można pogadać o pogodzie, natomiast w sprawie zaległego wynagrodzenia oraz braku dokumentów - napisz oficjalne pismo z prośbą o uregulowanie płatności, napisz za co i za jaki okres oraz podaj konto bankowe do przelewu. Natomiast loonfische czyli kartę podatkową pracodawca jest zobowiązany do wydania i w tym przypadku musisz zgłosić ten fakt w formie oficjalnej pisemnej.

Powrót