S
stefania321
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Pracuję w firmie od 1,5roku od 1mc jestem na zwolnieniu lekarskim, dyrektor nękał mnie przez caly okres telefonami kiedy wracam i czy wogole? Potwierdzilam chec powrotu do pracy kiedy moj stan zdrowia sie polepszy ale po paru dniach dyr. zadzwonil i powiedzial zeby wyslac do firmy wypowiedzenie umowy na co sie nie zgodzilam. Po kilku godzinach dowiedzialam sie ze w miejscu w ktorym pracowalam zginely dokumenty i ze zglosza doniesienie do prokuratury.
Spodziewam sie teraz wreczenia "zwolnienia dyscyplinarnego"
W tej sytuacji chyba pozostalo mi czekanie na wypowiedzenie i odwolanie do sadu pracy.
Chcialabym sie dowiedziec co w tej sytuacji z wynagrodzeniem? czy zaplaca mi za zalegly urlop czy tez w tej sytuacji skoro mnie zwalniaja nie musza mi nic placic?
i drugie pytanie co z moim zwolnieniem lekarskim ? czy druki zus zla musze przesylac do zusu? i jakie jeszcze dokumenty zusowi bede musiala przedstawic? i czy wogole zus bedzie mi placil zasilek chorobowy czy forma zwolnienia nie ma tu zadnego znaczenia?
Spodziewam sie teraz wreczenia "zwolnienia dyscyplinarnego"
W tej sytuacji chyba pozostalo mi czekanie na wypowiedzenie i odwolanie do sadu pracy.
Chcialabym sie dowiedziec co w tej sytuacji z wynagrodzeniem? czy zaplaca mi za zalegly urlop czy tez w tej sytuacji skoro mnie zwalniaja nie musza mi nic placic?
i drugie pytanie co z moim zwolnieniem lekarskim ? czy druki zus zla musze przesylac do zusu? i jakie jeszcze dokumenty zusowi bede musiala przedstawic? i czy wogole zus bedzie mi placil zasilek chorobowy czy forma zwolnienia nie ma tu zadnego znaczenia?