Ł
łukasz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam, chcialbym sie poradzic starszych i doświadczonych użytkownikow w sprawie sprzedazy wlasnych uslug na allegro. Zajmuje sie drobna metaloplastyka, czasem to wykonuje ja, czasem moj ojciec. Ogolem wszystko sprzedaje na allegro, ceny w zaleznosci od wyrobu wachaja sie od 150 do 500 i 700zl w zaleznosci od ceny zakupionych materiałów.Jest miesiac ze sprzedam pare sztuk i zarobie z 1300zl a jest miesiac ze nie sprzedam nic lub 1, 2 sztuki za kwote 300zl. Dochod ze sprzedazy trafia na 1 konto(moje-jestem zaocznym studentem).Mam pytanie w zwiazku z nieopadatkowana kwota w ciagu roku, wiem ze ta kwota to ok 3200zl, tyle mozna miec nieopodatkowanego dochodu, w ciagu roku z ojcem sprzedam przykladowo wyrobow za kwote 8000-1000tys z czego czystego zarobku przykladowo jest z 5000 do 7000tys. Ta kwota nieopodatkowana w ciagu roku jest liczona z calego mojego zarobku czy z zarobku tego na czysto po odliczeniu materialu??na moje konto w sumie wplywa 10000tys, czystego zarobku jest z 7000tys, ten zarobek jest w polowie moj w polowie ojca.Czy w razie jakiejs kontroli bede mogl sie z tego wytlumaczyc ze polowe pieniedzy ojciec zarobil???