Problem z rachunkiem, proszę pilnie o poradę

• Autor wątku Autor wątku Excite86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Excite86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam problem i proszę o poradę. otóż wyjechałem z Anglii kilka tygodni temu, mieszkałem w domu wynajmowanym przez agencję i osobno płaciliśmy czynsz, a osobno rachunki. Mieszkałem ze znajomymi. Wyjeżdżając wszystkie sprawy były załatwione z mojej strony tylko rachunek za elektrykę miał przyjść no ale miał być nie wielki i nie miałem się nim martwić (tak mówili znajomi, że oni go zapłacą). Rachunek za prąd był zapisany na znajomego. Teraz znajomy pisze mi że nie zapłaci tego rachunku i że zmieni ten rachunek żeby był na moje nazwisko. Teraz moje pytanie czy ma do tego prawo?? Czy mogę coś z tym zrobić? Bardzo proszę o poradę.

A w jaki sposób może zmienić na Twoje nazwisko skoro nawet Cię już w Anglii nie ma?;-) Jeśli rachunek jest duży to dogadaj się że wpłacisz swoją część. Tylko niech ci najpierw zeskanuje ten rachunek bo jeszcze się okaże że w całości ty go zapłacisz;-)
pozdrawiam;-)

W pierwszej kolejnosci zadzwon do dostawcy i dowiedz sie na jaka sume faktycznie rachunek opiewa.

jeżeli nie jest na niego faktura to niekoniecznie muszą mu udzielić tej informacji.

jezeli mieszkasz w uk to wiesz,ze przez tel. wystarczy podac imie i nazwisko oraz adres i dowiesz sie wszystkiego. :) w tym przypadku

W sumie racja.. do tej pory mam gdzieś zakodowane sytuacje z Polski wzięte ;)

Powrót