P
Paweł.G
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Mam następujący problem: Kupiłem w marcu br. buty Adidasa za 300zł. Użytkowałem je a one w międzyczasie farbowały mi skarpetki dość mocno. Nie oddawałem na gwarancję z dwóch powodów: 1 Jestem z Żywca a to było kupione w Silesi w Katowicach a 2 to myślałem, że sie wyfarbują do końca i będzie dobrze. W październiku się zdenerwowałem i oddałem do reklamacji. Rzeczoznawca odmówił przyznania reklamacji dlatego, że w ICH skali do 10 buty farbuja na 3 i to normalne. Biorąc to na logikę to kto by kupił byty, które farbują ? Nie pisało na opakowaniu ani na żadnej ulotce, że mogą farbować i nikt mnie nie poinformował przed zakupem. Założyłem sprawe w Polubownym Sądzie Konsumenckim i tam złożyłem mediację. Łaskawie szef sklepu zdecydował się rozpatrzeć raz jeszcze reklamację ale z tym samym skutkiem gdyż rzeczoznawca podtrzymuje swoje zdanie. Zostaje mi jedynie roztrzygnięcie tego sporu na drodze sadowej. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógłby mi doradzić i ocenić moje szanse w walce z tym sprzedawcą.
Z góry dziękuje i pozdrwiam Paweł.
Z góry dziękuje i pozdrwiam Paweł.