Problem z reklamacją tarcz hamulcowych.

• Autor wątku Autor wątku fotovera2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fotovera2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam zakupiłem w sklepie nowe tarcze hamulcowe (renomowanej firmy) do samochodu, jak je założyłem okazało się, że jest straszne bicie, i po dokonaniu pomiarów wyszło, że są strasznie krzywe. Oddałem je do sklepu 13.08.2015 i zostało przyjęte zgłoszenie reklamacyjne. Minęły już prawie 3 tygodnie, a cały czas dostaje odpowiedź, że tarcze są w ekspertyzie. Tarcze zakupiłem na fakturę VAT, aby odliczyć sobie koszty, ile czasu sklep może mnie tak jeszcze zbywać? z tego co wiem na osobę prywatną muszą dać odp. w ciągu 14 dni a jak to jest w przypadku jak wziąłem tarcze na firmę?

Teoretycznie nie ma terminu na odpowiedź na reklamację, warunki reklamacji mogą być zawarte w karcie gwarancyjnej, i gwarant sam może ustalić czas na rozpatrzenie reklamacji. Przepisy konsumenckie Cie nie dotyczą, gdyż zakup był na firmę.

fotovera2007 napisał:
i zostało przyjęte zgłoszenie reklamacyjne.
A miał pan na nie jakis odrębny dokument gwarancyjny?
czy reklamował pan na podstawie przepisów ogólnych?

Witam nie dostałem żadnej dodatkowej karty gwarancyjnej tylko fakturę. Powiem szczerze, za moją uczciwość teraz się denerwuję, bo jakbym powiedział że tarcze nie były zakładane w samochodzie to od razu dostałbym nowe tarcze, a tak musiały zostać wysłane w ramach reklamacji, a mówiąc szczerze przejechałem na nich może 500 metrów bo nie dało się na nich jechać i musiałem przełożyć stare.

Powrót