problem z reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku sharker88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sharker88

Użytkownik
Odpowiedzi
62
Witam,

*

oddałem mojego nowego galaxy s6 do autoryzowanego punktu serwisowego samsung w moim mieście. Telefon został wysłany do ccsu. Procesor nagrzewa się w kilka minut (2-3) do 84 stopni*a bateria łąduje sie do pełna w 20 minut a rozładowuje tak samo szybko. Gdy używam telefonu bez karty sim, lokalizacji, wifi to bateria spada w tempie 1% na 2 minuty. Serwis twierdzi że telefon jest sprawny i jedyne co zrobił to wgrał nowe oprogramowanie. Telefon został zakupiony przez osobę prywatną w Orange (ja odkupiłem od tej osoby ten telefon). Jak walczyć o naprawę lub przyznanie nowego telefonu ?

*

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Odbierz go z serwisu i sprawdź jego działanie po aktualizacji. Nie sprawdziłeś jego, a już chcesz drzeć koty.

Odebralem go z serwisu. Problem dalej występuje.

W takim razie ponownie zgłoś go do gwaranta, albo skorzystaj z rękojmi i reklamuj go u osoby od której go odkupiłeś. Innych ścieżek nie ma.

Cypio napisał:
skorzystaj z rękojmi i reklamuj go u osoby od której go odkupiłeś.

Taaaaaaaaaaaaa...może podaj jeszcze podstawę prawną tego pasjonującego twierdzenia... odpuść sobie jakby co art. 556 K.C.

Tak właśnie ten artykuł i go sobie nie odpuszczam. Jeżeli nie doszło, a nie doszło z tego co pisze do ingerencji fizycznej przez gwaranta, to może jak najbardziej reklamować sprzęt u swojego sprzedawcy jeśli jeszcze nie minął termin lub sprzedawca nie wyłączył rękojmi.

Skoro tak twierdzisz... :brawo:

sharker88 napisał:
Jak walczyć o naprawę lub przyznanie nowego telefonu ?

Pozostaje reklamacja z tytułu gwarancji. Co się należy masz opisane w karcie gwarancyjnej.

Ostatnia edycja:
Powrót