Problem z Reklamacją

• Autor wątku Autor wątku staszek1503
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

staszek1503

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam 11 marca reklamowałem Xperie SP z tytułu ustawy konsumenckiej nie zgadzając się na naprawę i tylko na wymianę.
Dziś zgłosiłem się do sklepu okazało się że moje żądanie zostało uznane i urządzenie zostało wymienione tylko jest jeden problem.
Gdy poprosiłem o nowy dowód zakupu pan powiedział że że nie mam prawa żądać nowej faktury i mam kierować roszczenia do Sony.
I teraz zamiast dwóch lat gwarancji i możliwości reklamowania z tytułu niedogodności towaru z umową zostało mi tylko 2 miesiące.
Czy mam prawo żądać nowego dowodu zakupu ?
Bo moim zdaniem mam
Jak nakłonić sprzedawcę do wystawienia takiego dokumentu, bo towar już odebrałem dzisiaj
Pozdrawiam

Masz na piśmie uznanie reklamacji za zasadną?

Witam.
Niestety nie mam jedynie raport z serwisu i zgłoszenie reklamacyjne.
Kontaktowałem się z nimi po przez Facebooka i tam napisano mi że powinienem otrzymać nowy dowód zakupu natomiast pan zajmujący się tą sprawą twierdzi że to serwis jest obciążony wystawieniem.
Dodam jeszcze że styczniu załatwiałem reklamacje w sieci tych sklepów tylko w innym sklepie reklamowałem również Xperie V i wtedy otrzymałem nowy dowód zakupu.
Nie wiem czy post z Oficjalnego Facebooka jest wiążący i zastanawiam się nad wizytą u rzecznika praw konsumentów w moim mieście.
Pozdrawiam

staszek1503 napisał:
Nie wiem czy post z Oficjalnego Facebooka jest wiążący
Jest... a teraz zastanów się jak to użyć jako dowodu....

Odebrałeś telefon?

nomnes napisał:
Jest... a teraz zastanów się jak to użyć jako dowodu....

Odebrałeś telefon?
Właśnie zastanawiam się jak tego użyć, może coś podpowiesz ?
Tylko nie wiem czy rzecznik to uzna
A telefon odebrałem wczoraj.

Powrót