Problem z reklamacją

• Autor wątku Autor wątku glebor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

glebor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam wszystkich. Kupiłem ładowarkę w sklepie internetowym. Ładowarka po podłączeniu do odpowiedniego zasilacza spaliła się po 3 godzinach pracy. Najprawdopodobniej z winy jakiegoś wadliwego podzespołu.

Wysłałem do sklepu na reklamację. Po kilkunastu dniach dostałem wiadomość na maila, żebym podał numer konta w celu zwrotu pieniędzy.
numer konta podałem i na tym się skończyło.
Ładowarka zakupiona w lutym, zwrócona w kolejnym dniu użytkowania mamy zaraz sierpień a pieniędzy nie ma.

W związku z tym że dostałem inforamcję, ze pieniądze zostaną zwrócone to zakupiłem nową ładowarkę.

Wysłałem przedsądowe wezwanie do zapłaty za potwierdzeniem odbioru, potwierdzenie mam. Wczoraj dzwoniłem do tej firmy po odczekaniu 7 dni nie ma ani odpowiedzi, a firma twierdzi, że pieniędzy nie odda, bo stwierdziła, po 5 miesiącach, że jednak ładowarka spaliła się z winy niewłaściwego użytkowania.

Co mogę zrobić w tej sytuacji, bo widzę, że wysyłanie dodatkowych wezwań do zapłaty nie ma sensu. Gdzie konkretnie powinienem założyć sprawę sądowa? (w jakim rodzaju sądu itp) ?

glebor napisał:
Gdzie konkretnie powinienem założyć sprawę sądowa? (w jakim rodzaju sądu itp) ?
kupiłeś, zareklamowałeś, reklamację przyjęli (e-mail), pieniędzy nie oddali, wysłałeś wezwanie, nie zapłacili, czyli w e-sądzie

Powrót