Problem z reklamacją

• Autor wątku Autor wątku barthez26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
barthez26

barthez26

Użytkownik
Odpowiedzi
183
Dobry Wieczór,
1 lipca zamówiliśmy z żoną łóżko w jednej z sieci sklepów meblowych. Na łóżko mieliśmy czekać minimum 6 tygodni. Dostawa odbyła się 24 sierpnia po godzinie 21, podobno mieli tyle do rozwiezienia. Mieli nas wziąść na końcu bo chcieliśmy jeszcze montaż a na miejscu byli zaskoczeni o co mi chodzi. Nalegali żeby szybko to zrobić bo już późno. Umówiłem się z gościem że przyjdzie następnego dnia rano i to zrobi. Przy rozpakowaniu zobaczyliśmy że obicie zewnętrzne jest rozprute na boku. Nastąpiło to dopiero dnia następnego po odbiorze towaru. Minus nas że przy odbiorze nie rozpakowaliśmy a podpisaliśmy odbiór itp. 25 sierpnia po namowie gościa co miał pomóc złożyłem reklamacje. W dniu dzisiejszym dostałem SMS o odrzuceniu. Czy jest możliwość żeby odwołać się? Czy powołać się na rękojmię czy od razu Miejski Rzecznik Konsumenta? Lub co według Was powinienem zrobić ? Pozdrawiam

Odwołać się możesz do sklepu z reklamacją - pytanie co napisał sklep w uzasadnieniu i co napisałeś w reklamacji? Reklamacja z gwarancji do gwaranta?

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

To była reklamacja z gwarancji producenta. Pani zamieściła w reklamacji zdjęcia co jej dostarczylem. Następnego dnia poszedłem zobaczyć co napisał producent. Odrzucił bez weryfikacji ponieważ podpisaliśmy odbiór. Pani z tego sklepu napisała do swojego działu i dziś ma być odpowiedź ( mam nadzieję ). Powiedziała również że jak to nie pomoże to odwołanie gdzie postraszyły rzecznikiem konsumentów. A potem jak coś to rzecznik. Czy raczej rękojmię najpierw?

Powrót