Problem z rezygnacją z obciążania karty płatn

• Autor wątku Autor wątku tomeczek.s
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomeczek.s

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Bardzo się cieszę z istnienia takie forum jak to i mam nadzieję, że uzyskam tu odpowiedź na bardzo pilny problem. Otóż korzystałem z usług serwisu internetowego którego treść była płatna. Płatności za abonament dokonałem kartą płatniczą Visa Elektron w opcji abonamentu kilkumiesięcznego który po upłynięciu tego terminu był za każdym razem automatycznie przedłużany (mówiąc wprost, dokonując pierwszej zapłaty każda kolejna była pobierana z mojego konta już automatycznie). Chcę zrezygnować z tego abonamentu a owy serwis wymaga wysłania do nich listu z odpowiednimi danymi, przyczyną rezygnacji itp.
Chcieli faks ale napisałem im że nie mam takiej możliwości więc jak stwierdzili „w drodze wyjątku” mogę im wysłać list. Otóż problem w tym, że ja nie mam zamiaru pisać do nikogo listów, poświęcać czas na kolejkę na poczcie i znaczek. Dokonałem płatności nie ruszając się sprzed komputera i w ten sam sposób chcę z tego zrezygnować. Nigdy wcześniej a korzystałem już z tego typu usług nie spotkałem się z czymś takim abym przy rezygnacji musiał do kogoś pisać listy. Głównym powodem tego listu jest to, że wymagają własnoręcznego podpisu. Jutro mam zamiar wysłać im własnoręcznie napisany list z podpisem, z tymże, że zeskanowany jak chcą niech go sobie wydrukują i nawet w ramkę oprawią
Moje pytanie jest takie: czy mają jakieś prawo żądać ode mnie takiej formy rezygnacji ?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Tomek
.

poczytaj ich regulamin który zaakceptowałes... my nie znamy jego treści więc nikt ci nie odpowie czy mają takie prawo czy nie nie znając regulaminu w zakresie rozwiązywania umowy, bo de facto wiązała cię z owym serwisem umowa cywilnoprawna....

Powrót