PROBLEM!! z Rozliczeniem z dwoch PIT-ów 11

• Autor wątku Autor wątku adamuss586
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamuss586

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam pytanie odnosnie wlasnie rozliczania sie z dwoch pit-11 gdyz pracowalem w tamtym roku w dwoch firmach. Pierwszy raz rozliczam sie z dwoch pitow i gdy to robie to wychodzi mi cos czego nie moge zrozumiec dlaczego tak jest. A mianowicie chodzi mi o to ze jak rozliczalem (na brudno ) sobie te pity oddzielnie (bo otrzymalem je w roznych terminach) to z kazdego mialem spory zwrot ( z jednego 344 a z drugiego 232) A teraz gdy rozliczalem je razem na jednym pit 37 to wychodzi mi tylko 20 zl zwrotu.... Nie pojmuje dlaczego tak jest???? Czy moglby mi ktos to wytlumaczyc dlaczego tak jest i gdzie sie podzialo ponad 500 zl ?????

Ponieważ kwota zmniejszająca podatek (556,02) jest tylko jedna dla całego roku podatkowego.

Aaa.... To juz wszystko jasne. Dzieki za pomoc.

Nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanie co do powyzszego tematu, gdyz w jednej firme pracowalem przez jakis okres na umowie zleceniu wiec powinno byc mi sie wydaje wiecej zwrotu a tak przez ta "kumulacje" to wychodzi ma cale G. A mozna rozliczyc sie na dwoch 37 :cool: ?

Nie można.
Ag_Maz napisał:
Ponieważ kwota zmniejszająca podatek (556,02) jest tylko jedna dla całego roku podatkowego.
Dla wszystkich źródeł opodatkowanych wg skali.

To szkoda... i 500 zl poszlo...

Witam.

Chciałem w temacie dopytać jak rozliczyć 2 PIT-11, pracuję na 2 etatach, i mam je z 2 firm. Do PIT-37 mam wpisać zsumowane rubryki ?

Przepraszam za dziwne pytanie ale moje pojęcia o pitach jest w zasadzie zerowe. Składam zeznanie podatkowe online bo nie mam kiedy lecieć do US i czekać w kolejce.

Powrót