Problem z rozwiązaniem umowy Netia

• Autor wątku Autor wątku Runo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Runo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam problem z rozwiązaniem umowy z Firmą Netia. Sprawa dotyczy internetu stacjonarnego. Ok. 1,5 miesiąca temu został mi zaoferowany szybszy internet niż miałem w dialogu do tej pory w podobnej cenie. Po przejściu na nową umowę zaczęły się problemy ze stabilnością łącza, internet zrywa połączenie po kilka- kilkanaście razy dziennie. Technicy nie potrafią sobie z tym problemem poradzić, a jest on zgłaszany cyklicznie, po pewnym czasie stwierdzili że przyczyną może być za szybkie łącze więc zostało one ograniczone, niestety bez skutku. W między czasie zastosowaliśmy 3 różne routery ( od 60zł do 300zł), Problem występuje nadal. Sytuacja nie dotyczy tylko jednego urządzenia ale dwóch komputerów, telefonów komórkowych oraz terminala płatniczego. Podczas zgłaszania raz słyszymy że faktycznie zrywa to połączenie, innym razem że nie ma odnotowanych zgłoszeń - każde potwierdzane jest SMSem. Przy próbie wypowiedzenia umowy z tytułu niezgodności z umową usłyszeliśmy że nie ma możliwości rozwiązania umowy ponieważ "to wina komputera". Internet w tej postacie jest nie do zaakceptowania ponieważ służy do obsług terminala płatniczego. Co można z wym fantem zrobić? umowa podpisana była na rok.

Runo napisał:
Podczas zgłaszania raz słyszymy że faktycznie zrywa to połączenie, innym razem że nie ma odnotowanych zgłoszeń - każde potwierdzane jest SMSem.
Ile było reklamacji? Masz potwierdzenie od nich że zrywa? Jakieś dowody?

Zapisuje godziny zerwan polaczen. Po kazdym zgloszeniu otrzymuje potwierdzenie smsem. Podczas rozmow padalo stwierdzrnie ze strony obslugi ze faktycznie zrywa polaczenia

Powrót