Problem z sąsiadami

• Autor wątku Autor wątku Eli3221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eli3221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Moja sytuacja wygląda w sposób następujący: z początkiem maja do domu obok nas wprowadziło się małżeństwo po trzydziestce wraz z dziećmi i już od pierwszego dnia ich mieszkania obok zaczęły się problemy. Przestałam czuć się swobodnie w naszym domu. Dzieci cały czas wkopują piłkę do nas na podwórko, idzie po nią ojciec rodziny przy okazji zaglądając nam w okna i wesoło machając. Gdy przed przyjazdem śmieciarki wystawiamy kosz na śmieci przed furtkę, sąsiedzi grzebią nam w śmieciach, bo w końcu "pozbywamy się tego, czyli nam niepotrzebne". Odkąd sąsiadka znalazła w naszym koszu opakowanie po tabletkach antykoncepcyjnych, ciągle próbuje się dowiedzieć dlaczego nie chcemy mieć dzieci zachowując się przy tym nachalnie. Zabrali też wyrzucone przez nas dywany i wystawili na sprzedaż. Rozmawialiśmy z nimi, nic nie pomogło. Sytuacja jest coraz gorsza, bo nawiedzona parka zaczyna robić zdjęcia tego co robimy na podwórku. Podobno też robią zdjęcia innym sąsiadom, notują to co się u kogoś dzieje. Sytuacja wygląda niczym z trudnych spraw, a ja nie czuję się dobrze we własnym domu i mam już dość poczucia kontrolowania. Czy mogę z tym gdzieś się udać, żeby prawnie załatwić sobie spokój?

ivannet napisał:
Nie macie ogrodzonej posesji?

Mamy, ale nas i sąsiadów oddziela tylko niski kamienny murek. Z poprzednimi sąsiadami żyło się świetnie, więc nigdy nie myśleliśmy o zmianie takiego ogrodzenia.

Wyzszy plot, furtka na domofon, tabliczka ostrzegajaca przed psem.

Zamykany boks na kosze na śmieci. Kamery monitorujące posiadłość.

Powrót