problem z siłownią

• Autor wątku Autor wątku katarzyna.g
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katarzyna.g

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie!

Mam pewien problem, a mianowicie w zeszłym roku podpisałam umowę z pewnym klubem fitness na okres 12 miesięcy. W 3 miesiącu uczęszczania zaczęłam się kiepsko czuć i przestałam chodzić. Po dwóch tygodniach dowiedziałam się że jestem w ciąży (zagrożonej) i poinformowałam klub telefonicznie o zaistniałej sytuacji. Panie z którymi rozmawiałam powiedziały że nie ma sprawy, że wykorzystam karnety w innym terminie. Niestety mój stan zdrowia nie pozwolił na osobiste załatwienie tej sprawy ponieważ miałam zalecenie leżenia przez całą ciąże. Pisałam maile, rozmawiałam kilkukrotnie z pracownikami przez telefon jednak nikt nie pamięta o takiej sytuacji. Tydzień temu przyszedł mi monit że nakładają na mnie karę 2000 zł za niepłacenie za karnet przez 10 miesięcy + odsetki. Co mam zrobić? Wiem że to jest mój błąd ale kiedy traciłam dziecko nie myślałam o przepisaniu cesji i załatwianiu tak nieistotnych na ten moment spraw. Poza tym informowałam klub telefonicznie i mailowo czyli w jedyny sposób w jaki mogłam:(

Jak mniemam umowa dalej obowiązuje bo nie została rozwiązana ani sporządzona cesja umowy. Nałożono karę czy żądają spełnienia świadczenia? Jeśli karę i jest ona zgodna z postanowieniami umowy to należy zapłacić. Jeśli wezwano do spełniania świadczenia (wraz z odsetkami) zgodnie z umową to również należy zapłacić. W czym więc problem?

Problem w tym że istnieje coś takiego jak wstrzymanie karnetu. Rozmawiając z nimi uzyskałam informacje że po ciąży karnet zostanie wznowiony. Teraz jednak umywają od tego ręce.

A co na temat "wstrzymania karnetu" mówi umowa lub regulamin do niej?

Że jest taka możliwość. Tylko tu pojawia się problem ponieważ mój stan zdrowia ni pozwolił na osobiste załatwienie sprawy tylko telefoniczne i mailowe. Wprowadzili mnie w błąd że sprawa jest załatwiona. Od lipca już się nie odzywali a tydzień temu dostałam monit

A konkretniej? W umowie jest napisane tylko "jest możliwość wstrzymania karnetu" i nic więcej na ten temat?

Powrót