A
asta79
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
jestem zatrudniona od 1 września 2003r, obecnie jestem na urlopie wychowawczym do 22 grudnia br. Problemy zaczęły się w marcu gdy chciałam dziecko zapisać do przedszkola potrzebowałam pieczątke zakładu pracy że pozostaję w zatrudnieniu,szefowa stwierdziła że ona nie musi tego podbijać no i przedszkole powiedziało że mam marne szanse na przyjęcie dziecka.Drugi problem był na początku kwietnia,mąż stracił pracę i w PUP-ie powiedzieli mu że ma iść do mojej szefowej aby wciągnęła go pod moje ubezpieczenie no i ona znów swoje,że nie musi tego robić. No i sprawa sprzed dwóch dni,chcieliśmy z mężem skorzystać z pomocy społecznej gdyż chwilowo nasza sytuacja jest beznadziejna,i potrzebowałam od szefowej zaświadczenie że przebywam na urlopie wychowawczym,od kiedy do kiedy i że nie pobieram żadnych świadczeń od niej,no i szefowa znów mi odmówiła wydania takiego oświadczenia. I moje pytanie, czy wolno jej w ten sposób postepować? czy ją nie obowiązują jakieś zasady też kodeksy? do kogo mam tzn. do jakiej instytucji mam się zgłosić z tym problemem?