Problem z telefonem.

• Autor wątku Autor wątku Gruber
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gruber

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Na wstępie chciałbym prosić o wyrozumiałość, ponieważ jest to moj pierwszy post na tym forum, jeśli pisze w złym dziale prosiłbym o przeniesienie.
Wiec tak. Dnia bodajże 29 czerwca oddałem telefon do naprawy posiadający gwarancję, z tego, co mi wiadomo telefon na gwarancji moze być trzymany przez serwis 21 dni roboczych a do tej pory minęło juz 31 (nie roboczych) dni i się niepokoję, ponieważ dzwoniłem do obsługi klienta, byłem w serwisie, i nikt nie wie do tej pory, co się z tym telefonem dzieje.... I tu nasuwa się moje pytanie, co mam dalej robić? Jeśli telefonu nie odzyskam przez dłurzszy okres czasu mogę sie domagać się jakiegoś odszkodowania?, dodam ze telefon jest na abonament.
:what:
Aha i przy okazji chciałbym prosić o jakiś internetowy kodeks karny (prawny), jeśli takie cos istnieje, jeśli nie to czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy są jakieś prawa dotyczące okradania ludzi przez Internet, poprzez wysyłanie na emaila, komunikatory internetowe (gg, tlen itp.) linkow z keyloggerami lub plikow z keyloggerami/wirusami, jeśli jest jakiś punkt w prawie, który opisuje taka sytuacje prosiliby zapoznanie mnie z nim.
Chodzi mi o miej więcej taka sytuacje. Wystawiłem aukcje dla kolegi, w której był na sprzedaż jakiś przedmiot z gry internetowej, napisałem na tej aukcji email który posiada mój przyjaciel żeby się osobiście dogadywał z ludźmi zainteresowanymi zakupem przedmiotu, na jego email zaczęły przychodzić różnego rodzaju i maści linki i pliki z wirusami. gdyby cos się stało i go okradli to, co mógłbym lub on w takiej sytuacji zrobić….?
:?: :?: :?:
DZIĘKUJĘ i POZDRAWIAM

wejdź na stronę www serwisu i sprawdź statud reklamacji. jak nie wiesz jaki serwis naprawia twój telefon to podaj markę to może ci pomogę.

Ok dzięki
tam bylo napisane ze telefon zostal naprawiony, czyli to oznacza ze go naprawil,i i nie bylo zadnych komplikacji, i telefon wruci naprawiony?

je zeli jest info, że telefon został naprawiony oznacza to naprawę, ale jeszcze jest on u nich. sprawdź dzisiaj jak będzie status "wysłany" to na drugi dzień idź do salonu w którym go kupiłeś. będzie już do odbioru

Powrót