Problem z terminami przy wymianie okien

• Autor wątku Autor wątku Kami_83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kami_83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie.

Niedawno podpisalem umowe na wymiane okien. Najpozniejszy termin realizacji jest do 16 marca lecz juz wiem ze firma sie nie wyrobi w tym terminie. Podpisujac umowe mialem zapewnienia firmy ze nie bedzie opoznien a jednak sie zanosi na to :(

Co moge zrobic w tej sytuacji, gdyz czynnikiem decydujacym co do wyboru firmy byl krotki czas realizacji (koszta stawialem na dalszy plan) ze wzgledu na ocieplanie bloku (wymiana okien po ocieplaniu powoduje malo estetyczny widok z zewnatrz). Firme oczywiscie o tym poinformowalem. Nie chce odstepywac od umowy,poniewaz i tak kazda inna firma nie wyrobi sie na czas...

Czy moge miec jakies dodatkowe roszczenia w zwiazku z zaistaniala sytuacja? Oprocz jakis tam ustatowych odsetek za kazdy dzien zwloki (ile to procent jest?? 0,1? )

Pozdrawiam i dziekuje za kazda odpowiedz

Pomoze ktos?

Jesli nic nie moge oczekiwac ponad te ustawowe odsetki to prosze o odp ile one wynosza?

Pozdrawiam

Mam podobny problem tylko z takim wyjatkiem, że budynek został już ocieplony. Firma opóźnia się już 2 tygodnie. Czy, gdy w końcy wymienią okna mam prawo żądać naprawy zaistniałej szkody? Pomocy

Powrót