Problem z TP jak zwykle.

• Autor wątku Autor wątku supermegazord
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

supermegazord

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
WItam wszystkich forumowiczów i z góry dziekuje za zaznajomienie sie z moim tematem i pomoc.

Sytauacja jest taka moja mama chciala zalozyc internet poszla do salonu Orange bo tam rezyduje TP podpisala wstepną umowę Pani powiedziala ze w ciagu 2 tygodni ktos do niej oddzwoni i powie czy jest mozliwosc posiadanai Neostrady. Oczywiscie nik sie nie odezwa po uplywie 11 z 14 dni (2 tygodnie) mama zadzwonila do TP z zapytaniem o swoją sprawe powiedziano ze wszystko jest OK i zjawia sie Panowi monterzy. 14/14 dnia zjawili sie Panowi podlączyli wszystko poprowadzili kable gniazdka itp i powiedzieli iż trzeba czekac na aktywacje uslugi. Następnego dnia 15/14 mama zadzwoniła do TP z pytaniem jak długo trzeba czekać na aktywację powiedziano jej ze następnego dnia powinna być. 16/14 Dnia czyli dzisiaj mama dzwonila do TP z prośbą o potwierdzenie czy dzisiaj bedzie aktywacja natomiast Pani powiedziala jej, że - NIE MA WARUNKOW TECHNICZNYCH ABY PODLACZONO NAM USLUGE NEOSTRADA.

Proszę powiedzieć czy można w tej sprawie coś zrobić bo to jest skandal moim zdanie :
- wprowadzono w bład klienta
- nie wywiazano się z zadeklarowanego terminu
- zostało założóna cała instalcja i po co jeśłi usłgu nie moze byc zrealizowana

Prosze o możliwie jak najszybsza pomoc w tej sprawie.

Dziękuje i pozdrawiam.

Napisz, proszę, co chcesz osiągnąc, jakiej pomocy oczekujesz.

chce miec zwyczajnie internet a jesli to jest naprawde niemozliwe z powodu braku warnukow technicznych, w co szczerze watpie, to chcialbym jakies zadoscuczynienie czy cokolwiek, chodzi mi o to zeby pokazac TP z nie mozna traktowac klienta jak niewolinka skazanego n laske badz nielaske TP

Nie wiem dlaczego w to wątpisz. Zdarza się, że ktoś popełni błąd podczas sprawdzania rodzaju centralki, do jakiej jest podłączony abonent.
Trudno bowiem chyba zakładac, że TPSA mimo możliwości dostarczania netu, podpisania umowy i wykonania podłączenia uwzięła się na Ciebie i nie chce na Tobie zarabiac.
Jeśli poniosłeś jakieś wydatki związane z realizacją umowy, to oczywiście należy Ci się ich zwrot. Gdybyś chciał uzyskac coś więcej, to trzeba będzie wykazac przed sądem, że poniosłeś jakieś straty.

kabel mam przez cale mieszkanie polozony przez panow monterow i gniazdko pod kompem co ja mam tam sobie kwiatki wsadzic teraz czy jak Jezeliw takiej sytuacji niec nie mozna zrobic to ja juz nie wiem ...

Miałem podobne przejścia z tepsą. Podpisałem umowę wstępną na montaż telefonu i czekałem prawie 3 miesiące na realizację. Najpierw dzwoniłem na niebiestką linię, potem pisałem pisma i dostarczałem je osobiście do salonu Orange za potwierdzeniem na kopii. Kopię wszystkich pism wysłałem do UOKiK. Moja sprawa jest opisana w decyzji UOKiK Nr 5/2004. Otrzymałem od tepsy odszkodowanie w wysokości 130 zł (mało, ale zawsze to jakaś satysfakcja).
Jeśli będziesz dzwonił do tepsy zapisuj nazwisko rozmówcy, datę i godzinę rozmowy oraz czego dotyczyła.

Powrót