Problem z trawką...

• Autor wątku Autor wątku siw88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siw88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Poszukuje pilnie jakiejś porady w mojej sprawie ktora juz przedstawiam. Na wakacjach zalozylem siano za 10g trawki dla kolegi ktory jest niepelnoletni <Ma na imie Tomek> (zatrzymali go 11,07 a 24,07 mial by 16 urodziny) i Łukasza ktory mial skonczone 18 lat. Tomek nie był karany, Łukasz tak (kradzież złomu). Podczas zatrzymania nie bylo mnie przy nich. W telefonie Tomka znalezli sms odemnie ktory brzmial "mam 10g". Na policji odrazu zaczeli szukac mnie po nr telefonu. Podczas przeszukania u mnie w domu nie znalesli nic i zabrali mi dysk z kompa. Przy Tomku znalezli okolo 1,5g a przy Łukaszu okolo 2g. Ogolnie z tych 10g znalezli 6g. Jestem podejrzany o rozprowadzanie narkotykow na terenie swojego miasta i udostepnianie ich nieletnim (jestem pelnoletni). Jest to moja 1 taka "wpadka" wczesniej rowniez nie bylem karany. Czy istnieje mozliwosc otrzymania wyroku w "zawiasach" ? Na policji potwierdzilem ze zalatwilem Łukaszowi <letniemu> ta uzywke i nie wiedzialem ze to rowniez ma byc dla Tomka. Pieniadze za to mialem dostac wtedy gry Łukasz poprostu mial by zeby mi oddac.

Prosze o odpowiedz i w razie czego zadawanie pytań.

Jakie zarzuty Ci przedstawiono - tj. jaka jest ich kwalifikacja prawna?
Czy wiadomym jest Ci co wyjaśnili koledzy?
Czy w swoich wyjaśnieniach wskazałeś osoby od których sam brałeś narkotyki?
Ile masz lat?

Powrót