Problem z ubezpieczycielem (OC)

• Autor wątku Autor wątku samson44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

samson44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witajcie,

Poszukuje metody rozwiązania problemu (oraz osoby która może mi w tym pomóc).
Po krótce, kupiłem rok temu samochód ubezpieczony w LINK4 tuż przed końcem polisy. Nie zdążyłem jej wypowiedzieć więc musiałem ją przedłużyć, zrobiłem to osobiście w BOK LINk4 płacąc za polisę z góry. Polisę otrzymałem i zaczął się problem.
Po kilku miesiącach dostałem wezwania do zapłaty, LINk4 twierdził że nigdy za polisę nie zapłaciłem, ja niestety zgubiłem dowód opłaty z kasy. Tematu nie ciągnąłem dalej, polisa dobiegła końca, ja niestety znowu przespałem termin jej wypowiedzenia więc chciałem ją przedłużyć. Od pracownika LINk4 otrzymałem informacje, że jeżeli (wg. ubezpieczyciela) polisa jest nie opłacona nie zostanie automatycznie przedłużana. Nie chcąc dłużej bawić się z LINk4 i pozbawiać samochodu OC wykupiłem polisę w innej firmie. Minęły dwa miesiące i dostałem pismo iż polisa została automatycznie przedłużona.

Obecnie mam (teoretycznie) dwie polisy, starą w LINK4 i nową w innej firmie. Do tego przypuszczalnie LINK4 wpisał mnie do KRD.
Jako jedyny dowód mam certyfikat zawarcia polisy za którą rzekomo nie zapłaciłem. Nie bardzo widzę co z tym wszystkim zrobić.
Będę wdzięczny za pomoc osób doświadczonych w temacie, oraz o kontakt na PW chętnych w pomocy.

[cytat="samson44":2fzmc1k1]Do tego przypuszczalnie LINK4 wpisał mnie do KRD.[/cytat:2fzmc1k1]
Niestety mają do tego prawo.
[cytat:2fzmc1k1]Jako jedyny dowód mam certyfikat zawarcia polisy za którą rzekomo nie zapłaciłem.[/cytat:2fzmc1k1]
To tylko dokument poświadczający posiadanie OC, a nie dowód opłacenia składki.

Na początek ustal, czego chcą od Ciebie, a konkretnie której składki. Jaki by nie był stan faktyczny, jedną składkę będą egzekwowali: albo nie będzie dowodu na opłacenie poprzedniej, albo będzie, ale wtedy płacisz za obecną.

Powrót