Problem z Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Dreams7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dreams7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Nie wiedziałem gdzie napisać ale mysle że to odpowiednie miejsce. Prosze o porade co zrobic, juz wyjasniam o co chodzi. A wiec tak , w 2013 komornik sądowy umorzył egzekucje i tyluł wykonawczy zwrocił wierzycielowi, ustalił koszty postepowania egzekucyjnego w kwocie 374 zł. Myslałem że to koniec tej sprawy ale w 2014 roku dostałem pismo od Ultimo zawiadomienie że zostaną podjete decyzje w sprawie zadłużenia, miesiac później dostałem pismo od kancelarii prawnej że wzywaja do zapłaty całosci zadłuzenia w kwocie 622 zł, no i dzis dostałe list od Ultimo n że mam wpłacic do 6 czerwca 63 zł i wtedy rozłoża mi raty. Co mam zrobić. Przepraszam za błędy ale jestem bardzo zdenerwowany tą sytuacją.

Dreams7 napisał:
Myslałem że to koniec tej sprawy
Dlaczego tak myślałeś? Przecież dług nie został spłacony.
Dreams7 napisał:
Co mam zrobić.
Najlepiej zapłacić całość i mieć z głowy (wszak kwota nieduża), skoro jednak wierzyciel proponuje raty, to spokojnie możesz skorzystać z tej możliwości. I naprawdę nie ma czym się denerwować. Ludzie miewają kilkusettysięczne długi i grozi im utrata mieszkania, samochodu itp., po czym i tak pozostaną z długami. U Ciebie, to tylko drobna niedogodność.

Dzieki za odpowiedz , ale jak dzwoniłem do banku to powiedzieli mi że wszystko zostało spłacone, moja ksiegowa przeciez przelała im pieniadze i bylo zakonczenie sprawy

No jeszcze dodam że główna kwota wraz z odsetkami została spłacona, komornik anulował zajecie wynagrodzenia.

Dreams7 napisał:
juz wyjasniam o co chodzi. A wiec tak , w 2013 komornik sądowy umorzył egzekucje i tyluł wykonawczy zwrocił wierzycielowi,
Dreams7 napisał:
miesiac później dostałem pismo od kancelarii prawnej że wzywaja do zapłaty całosci zadłuzenia w kwocie 622 zł, no i dzis dostałe list od Ultimo n że mam wpłacic do 6 czerwca 63 zł i wtedy rozłoża mi raty.
Dreams7 napisał:
No jeszcze dodam że główna kwota wraz z odsetkami została spłacona, komornik anulował zajecie wynagrodzenia.
Niczego nie wyjaśniłeś.
Pytanie 1: komornik umorzył czy zakończył postępowanie?
Pytanie 2: komu komornik naprawdę zwrócił tytuł wykonawczy?
Pytanie 3: ile wynosił cały dług, że została spłacona kwota główna i odsetki, a Ultimo znów chce całość 622 zł?
Pytanie 4: kto był wierzycielem w 2013?

Przy opisywaniu swojego problemu należy opisać jak najwięcej szczegółów, wtedy porada będzie najlepiej dobrana do konkretnego przypadku, bo tak wychodzi masło maślane

Powrót