problem z umowa windykacji

• Autor wątku Autor wątku ukasiu1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ukasiu1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
problem jest z firma windykacyjna która się do mnie zgłosiła z propozycja wykupu należności ale pod warunkiem 30 dniowej windykacji wysłany mi został wzór umowy który nie odpowiadał chodziło o to ze pokrywam wszystkie koszty związane z windykacja jako że moj dług to raptem 2500 zł to uznałem że te koszty mogą być wyższe wiec zadzwoniłem do właściciel firmy i poinformowałem że zgodził bym sie na windykacje gdybym miał zapewnienie że koszty nie przekroczą 70% należności właściciel zgodził sie na takie rozwiązanie, wiec we wzorze umowy zapisałem że koszty wraz z wynagrodzeniem nie przekroczą 70% i będą wymagalne w przypadku ściagniecia 80% wynagrodzenia i taki wzór podpisany z mojej strony wysłałem do windykacji po 2 dniach dostałem maila z prośba o zapłatę 1500 zł na poczet zaliczki działania grupy detektywistycznej nie zgodziłem sie na to powołując sie na zapis wzór umowy który wysłałem, windykator napisał że sfałszowałem dokumenty i jutro zgłasza prawnik sprawę do prokuratury.
proszę mi powiedzieć czy to było sfałszowanie z mojej strony skoro wysłany miałem tylko wzór umowy nie podpisanej a ja odesłałem swój wzór na bilingach jest na pewno nagrana rozmowa dot. wprowadzenia zmiany jak również nie otrzymałem jeszcze zwrotu podpisanej umowy od windykacji?
myśli pan że zgłasza sprawę czy tylko mnie straszą żeby zapłacić ?

Powrót