Problem z wadliwym sprzetem - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku jart_pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jart_pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.

Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o zagadnienia prawe...Dlatego zglaszam sie po pomoc. Otoz moj problem polega na tym ze kupilem na allegro odtwarzacz mp3 (za 500 zl) ktory byl sproawdzany z USA i ktory jest objety 12 miesieczna gwarancja. Zaraz po otrzymaniu sprzetu i zaladowaniu plikow uslyszalem trzaski na jednym z kanalow w playerze. Zrobilem przerozne testy i zmiany firmware zeby wyeliminowac mozliwosc np trzeszczenia sluchawek i w 100% wina lezy po stronie playera. Odeslalem sprzet na gwarancje do sprzedawcy ktory rzekomo oddal go do naprawy do swojego znajomego informatyka-elektronika. Okazalo sie ze sprzet jest niby sprawny. Sprzet przyslano mi ponownie odpalilem go...przeluchalem kilkanasciue piosenek i znowu trzaski - objawy nie ustapily. Nagralem te trzaski na mikrofon wiec mam dowod na to ze jednak sluch mam dobry. Napisalem stosowna wiadomosc do sprzedawcy jednak on nie kwapi sie zbytnio na wymiana sprzetu na nowy lub zwrotem gotowki. Czy moglbym mi ktoas pomoc i powiedziec jakie mi prawa w tym momencie przysluguja? Czy moge prosic o zwrot pieniedzy lub wymiane sprzetu na nowy? Co mam zrobic z tym felernym playerem:/ z gory dziekuje za pomoc.

pozdrawiam
jart_pl

temat poruszany x-krotnie, zapraszam do przeszukania forum :)

Proslibym jednak o pomoc...ja juz troche przerwertowalem watkow ale zaden nie opisuje podobej sytuacji. Czy moglby ktos dac jakies wskazowki?

proszę poczytać ustawę z dnia 27 lipca 2002 r.

o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej
oraz o zmianie Kodeksu cywilnego

Powrót