F
Falconn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, w marcu zeszłego roku wziąłem telefon smartfon na abonament. Telefon był szanowany, posiadał zwykłe ślady użytkowania. W listopadzie podczas odblokowywania telefonu wpadł przycisk do środka, telefon po raz pierwszy został wysłany do serwisu w ramach gwarancji. Nie miałem go 2 tygodnie po czym wrócił, przycisk działał troszkę ciężej, ale działał więc telefon postanowiłem odebrać, po 2 tygodniach użytkowania przestał działać ten sam przycisk. Telefon więc poszedł do serwisu po raz drugi w grudniu z tą samą wadą, po 10 dniach wrócił odebrałem go dzień przed wigilią, natomiast 5 dni później przestał po raz kolejny działać ten sam przycisk + przycisk od aparatu praktycznie w ogóle nie działał, więc telefon 29 grudnia jeszcze raz poszedł do serwisu, pani w obsłudze powiedziałem, że skoro z urządzenia nie da się korzystać to proszę o wymianę na nowy, ponieważ ja abonament płacę miesiąc w miesiąc, a urzadzenia praktycznie nie mam, w zgłoszeniu reklamacji tak więc zostało napisane. Mimo wszystko serwis po raz kolejny po dwóch tygodniach naprawił ten telefon i odesłał go do salonu. Telefonu jednak nie odebrałem, bo według mnie posiada wadę fabryczną, poza tym słyszałem, że w grudniu ubiegłego roku weszło prawo konsumenckie, które mówi, iż urządzenie może być naprawiane tylko raz, później powinno zostać wymienione na nowe? Na miejscu zauważyłem również, że przycisk od aparatu również działa nieco inaczej, jakby bardzo lekko... Pani stwierdziła jednak, że jest bardzo zdziwiona dlaczego nie chce go odebrać skoro przycisk "na tą chwilę działa", nie ważne że pewno za tydzień albo dwa wróciłbym do salonu z telefonem po raz kolejny zepsutym... Mam dość tego bubla fabrycznego, którego kolejny miesiąc teraz nie będę miał, a umowę spłacał będę normalnie. Nie mówiąc o straconym czasie i pieniądzach jeżdżąc z tym telefonem co dwa tygodnie na miasto. Pani wysłała więc telefon po raz czwarty do serwisu z "zgłoszeniem towaru niezgodności z umową", aby zrobili ekspertyze urządzenia, ponieważ klient oczekuje wymiany na nowe. Nie wspomniałem jeszcze o tym, że w ogóle do karty gwarancji nie wbili pieczątki, iż telefon był u nich po raz trzeci. Co mogę teraz zrobić w tej sprawie? Co jeśli odrzucą po raz kolejny mój wniosek? Czy według Was forumowiczów należy mi się wymiana smartfona?