Problem z wypełnieniem ankety PUP

• Autor wątku Autor wątku kuleczka45
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuleczka45

Użytkownik
Odpowiedzi
78
Witam ma problem z wypełnieniem ankiety online chcąc się zarejestrować w PUP jako bezrobotny, czy ktoś mi może w tym pomóc poniżej wklejam pytania z którymi mam problem i objaśnić dlaczego tak a nie inaczej bo chciałbym to zrozumieć.

Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia społecznego lub zaopatrzenia emerytalnego (nie dotyczy ubezpieczenia społecznego rolników). TAK lub NIE

Podlegam obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego (odpowiedź nie ma wpływu na ustalenie statusu na rynku pracy). TAK lub NIE

Poniżej wklejam link do nakiety i moje pozostałe odpowiedzi :

https://www.praca.gov.pl/eurzad/inde...tracja/ankieta

1.
a. TAK
b. NIE

pozostałe pytania odpowiedź brzmi NIE , z wyjątkiem tego 10 i 11 na które nie wiem jak odpowiedzieć

DODAM ZE JEDYNIE CO TO MOJA MAMA W PRACY WYKUPUJE SOBIE DODATKOWO PLATNE UBEZPIECZENIE W PZU PODAJZE I PLACKI OK 50 ZL MIESIECZNIE ZA NIE.... TAKIE UBEZPIECZENIE ROWNIEZ WYKUPUJE MI.... nie wiem czy to ma cos wspolnego z powyzszymi pytaniami;/;/;/

Pytania dotyczą tego, czy aktualnie jesteś zgłoszona gdzieś do ubezpieczenia zdrowotnego oraz czy są aktualnie odprowadzane za Ciebie składki emerytalna i rentowa.

Prawdopodobnie w obu pytaniach "Nie". Ubezpieczenie grupowe w PZU nie zawiera ubezpieczenia zdrowotnego. Upewnij się, czy mama nie zgłosiła Cię co ubezpieczenia zdrowotnego, jeśli tak musi wyłączyć Cię z ubezpieczenia.

Powrót