Problem z wyplata za chorobowe

• Autor wątku Autor wątku AgnieszkaD11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AgnieszkaD11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam maly problem od konca wrzesnsia przebywam na chorobowym poniewaz mam problem z kolanem. Od 28.09 - 22.10 mialam zwolnienia lekarskie od lekarza domowego stwierdzajacego dolegliwosci lekotki, na jeden dzien 23.10 wrocilam do pracy i dzien 24.10 wzielam urlop. Od 25.10 wystawiane mialam wystawiane zwolnienia przez ortopede ( do konca tego roku)ktory stwierdzil uszkodzenie nerwu stopowego czy cos podobnego. Na dzien dzisiejszy pracodawca wypowiedzial mi umowe i nie wyplacil wynagrodzenia za miesiac listopad. Rozumiem ze minelo 6 tygodni ale w AOK stwierdzili ze jest to inna choroba a nie kontynuacja poprzedniej i wyplacic wynagrodzenie musi mi pracodawca. Na dzien dzisiejszy jestem bez pieniedzy, bez wiedzy i nie wiem co mam w tej sytuacji zrobic i do kogo zglosic problem lub kto jest zobowiazany wyjasnic ta sytuacje.
Z gory dziekuje za udziielenie mi informacji i poinstruowanie w wyjasnieniu, rozwiazaniu mojego problemu.

Jaka była to umowa o pracę( na czas okreslony, nieokreślony), kiedy otrzymała Pani wypowiedzenie i jaki jest jego termin?

Umowa Na czas okreslony od 01.06.2016. Wypowiedzenie w okresie probnym z 2 tyg. Wyprzedzeniem do 8.12.2016. Pismo otrzymalam 25.11.2016, data na wypowiedzeniu 23.11.16. Podkresle ze juz zaczal sie drugi tydzien oczekiwania na pomoc od AOK i wyjasnieniu sprawy, i nikt nie jest mi wstanie pomoc lub udzielic konkretnych informacji.

Witam wszystkich mam taki problem że jestem na zwolnieniu lekarskim w Polsce mam problem z kręgosłupem a wysyłam do Niemiec bo tam pracowałem i byłem ubezpieczony w AOK wysyłam zwolnienie przetłumaczone mailem we wtorek żeby pracodawca był powiadomiony i AOK a orginał pocztą i dochodzi w piątek a szef mówi że mi nie wypłacą bo orginał powinien dojść w trzech dniach tj.do środy ale przecież informowałem mailem a orginał za czym przetłumaczyłem to był wtorek i dochodziło na piątek i gdzieś wyczytałem że dostarczyć w 7 dniach to myślę że się mieściłem w terminie i czy może mi ktoś doradzić co mam teraz robić zwolnienia wysyłałem przez 2 miesiące proszę o poradę i z góry dziękuję.

Powrót